Timiș: spitalele orășenești primesc 1.1 milioane lei de la Consiliul Județean, prin programul PSDobra

Consiliul Județean Timiș continuă programul PSDobra, inițiat de fostul șef al CJ Timiș Călin Dobra, de finanțare a spitalelor orășenești cu bani nerambursabili pentru achiziția de echipamente medicale.

Cinci unități sanitare din județ s-au înnoit cu bani nerambursabili de la Consiliul Județean. Spitalele din Jimbolia, Sânnicolau Mare, Făget, Lugoj și Deta au primit în acest an aproape 1.1 milioane lei pentru achiziționarea de echipamente medicale noi. Finanțarea nerambursabilă a fost asigurată din fonduri publice, în cadrul schemei de minimis pentru anul 2022, fiind vizate unitățile sanitare locale aflate în subordinea orașelor și municipiilor din județ“, se arată într-un comunicat al administrației județene.

Pe ce s-au cheltuit banii

Spitalul Orășenesc „Dr. Karl Diel” din Jimbolia a beneficiat de 240.000 de lei, sumă din care a achiziționat un videoureteroscop flexibil performant, cu componentele aferente. Cu aproape 200.000 de lei, Spitalul Orășenesc Sânnicolau Mare s-a dotat, printre altele, cu o sondă cord, ECG (IEC Field upgrade), electrocauter și un aparat de litotripsie pneumatic. De 168.000 de lei, Spitalul Orășenesc Făget a achiziționat un defibrilator cu monitor, radiocauter cu electrozi și pensă bipolară, electrocardiograf, monitor fetal, negatoscop standard dublu, o lampă examinare cu halogen și un lavoar aseptic monopost. Spitalele din Lugoj și Deta au decontat 221.000, respectiv 256.000 de lei. Lugojul a achiziționat șase nebulizatoare, un audiometru de diagnostic și lămpi scialitice de operații, iar unitatea din Deta s-a dotat cu un turn laparoscopie full HD, o hotă microbiologică MSC800, un holter EKG și un monitor fetal“, mai arată sursa citată.

Finanțarea s-a realizat în condițiile și cu respectarea procedurilor și a contractului-cadru, aprobate prin hotărâre a Consiliului Județean. Spitalele au înaintat documente justificative, conform ghidului, pentru cheltuielile efectuate din sumele alocate.

Primul caz de Omicron în Timiș

Direcția de Sănătate Publică anunță că a fost raportat un pacient infectat cu tulpina Omicron. Este vorba despre un tânăr de 18 ani. „Până la această dată, în județul Timiș,…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole