Timiş: CJSU a decis aplicarea de restricţii în cinci localităţi cu rate ridicate de infectare cu SARS-CoV-2

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, convocat vineri de prefectul Zoltan Nemeth, a aprobat o hotărâre prin care în localitatea Denta se vor aplica, timp de 14 zile, restricţiile corespunzătoare indicelui de infectare cu SARS-CoV-2 de peste 4 la mia de locuitori.

De asemenea, comunele Giulvăz, Bucovăţ, Jebel şi Criciova au intrat sub incidenţa măsurile de restricţii aferente localităţilor în care rata de infectare depăşeşte 3 la mie.

Rata de infectare anunţată vineri, de Direcţia de Sănătate Publică Timiş, a crescut la 0,79 la mie pe judeţ şi la 0,81 la mie în Timişoara, dar cei mai ridicaţi indici de contaminare sunt în Denta (4,68), Giulvăz (3,97), Bucovăţ (3,41), Jebel (3,20), Criciova (3,05), Darova (2,91), Secaş (2,56), Dudeştii Noi (2,51) şi Giroc (2).

Pentru localitatea Denta, se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, între orele 20,00 – 5,00, cu unele excepţii.

De asemenea, operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, sunt obligaţi să îşi organizeze şi să îşi desfăşoare activitatea, de vineri până duminică inclusiv, între orele 5,00 – 18,00, în rest, putând desfăşura activitatea de livrare la domiciliu. Se suspendă şi activitatea operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole