Timiș: justiția pentru “penalii“ de partid continuă la 35 de ani de la Revoluție – termen de un an în dosarul unui primar PNL găsit incompatibil – bătaia de joc a unui sistem de justiție putred

La 35 de ani de la Revoluție bătaia de joc la adresa cetățenilor este încă vizibilă și produce efecte în sistemul de justiție românesc.

Practic, toate reformele, toate protestele, toate modificările legislative nu au făcut decât să mărească influența și puterea politicului asupra actului de justiție.

Un nou episod ridicol pentru deținătorii de pensii speciale, intitulați magistrați, plătite chiar de cetățeni, este flegma în bot dată de Înalta Curtea de Casație și Justiție în dosarul primarului PNL Timiș din Belinț, Laurențiu Târziu.

Nici nu este de mirare din moment ce o fostă secretară pe care nu o recomanda decât o diplomă obținută la o universitate dubioasă s-a putut cocoța în Statul Român până în cele mai înalte funcții precum ministru al Justiției sau președinte al Senatului.

Astfel, primarul PNL Timiș din Belinț, Laurențiu Târziu, a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate 22 februarie 2022.

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 15 octombrie 2020 – 26 aprilie 2021, întrucât a exercitat simultan cu funcția de primar și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul propriului P.F.A., obținând venituri din activități agricole și subvenții de la APIA Timiș. Astfel, TÎRZIU LAURENȚIU-IONEL a încălcat prevederile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr.161/2003, se arăta în comunicatul ANI“, așa cum puteți citi pe larg AICI.

Însă, primarul PNL Timiș nu și-a recunoscut greșeala și așa cum era elegant să se retragă cu demnitate din funcție, ci a tras cu dinții să rămână la post și a atacat în instanță decizia inspectorilor de integritate.

Așa cum era previzibil, având în vedere natura acuzației, acesta a pierdut primul proces desfășurat la Curtea de Apel Timișoara.

Respinge cererea. Solutia pe scurt: Respinge ca nefondată acţiunea – astfel cum a fost completată – formulată de reclamantul Tîrziu Laurenţiu Ionel, în contradictoriu cu pârâta Agenţia Naţională de Integritate. Fără cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, care se depune la Curtea de Apel Timişoara. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei, azi 24 mai 2023“, se arată în decizia magistraților.

Primarul PNL al comunei Belinț, Laurențiu Târziu, și-a anunțat pe Facebook consăteni despre marea înfrângere și precizează că nu se lasă…ci va face recurs la Înalta Curte, totul pentru a amâna și a rămâne în funcția de primar.

Astăzi in data de 24.05.2023 la Curtea de Apel Timișoara am avut ultimul termen de judecată! Rezultatul a fost nefavorabil pentru speța mea reclamat la ANI pentru incompatibilitate !După ce primesc comunicarea prin poștă cu rezultatul, in termen de 15 zile o să înaintam recurs la Înalta Curte de Casație si Justiție unde ne vom judeca in următoarea perioadă ! Nu se întâmpla nici o schimbare o să continuam in aceeași formulă cu mine ca și primar in funcție și continuam proiectele începute fără nici o grija ! Cred ca cei care au stat in spatele ecestei reclamații acum sunt pe jumătate multumiți și fericiti !“, a scris Laurențiu Târziu.

Ei bine, Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit un prim termen de judecată în recursul pe care l-a înaintat Laurențiu Târziu….ATENȚIE…pe data de 19 septembrie 2024, așa cum puteți vedea AICI.

Bătaia de joc la adresa cetățenilor prin ținerea în funcție a unui primar care a încălcat legea, lucru confirmat și de o primă instanță, este un tertip abuziv și grosolan, o manevră menită să-l salveze pe PNL-ist de pierderea mandatului și mai mult, deși a încălcat legea, acesta va putea să recandideze deoarece alegerile locale ar trebui să aibă loc exact la sfârșitul lunii septembrie 2024, dată la care recursul primarului nu va fi finalizat.

Așadar, deși ai încălcat legea, în România poți să stai liniștit într-o funcție publică deoarece sistemul de justiție lucrează în favoarea politrucilor de partid. Pas cu Pas.

România Educată! România lucrului bine făcut!

Recomandările noastre

Cele mai citite articole