PSD Timiș: Timișoara și Lugojul nu au primit niciun ban de la CJ Timiș – Alin Nica a vrut să se răzbune pe Dominic Fritz și Claudiu Buciu cu care este în conflict – împarte fonduri după bunul plac ca un vătaf I PNL Timiș: partidul și-ar fi favorizat primarii

Scandalul privind alocările de fonduri pentru drumuri realizate de administrația PNL a CJ Timiș continuă.

Luni, prefectul PSD de Timiș, Mihai Ritivoiu, a anunțat că instituția a atacat în instanță repartizările deoarece s-au făcut discreționar, din fixul șefului CJ Timiș, Alin Nica, așa cum puteți citi AICI.

În replică, PNL Timiș, acuză Prefectura Timiș că a intrat în acest joc politic și creează un precedent extrem de grav.

Lupii, paznici la Prefectură . Isteria liderilor PSD Timiș nu mai are limite. După aprobarea prin votul majorității consilierilor județeni a sumelor pentru echilibrarea bugetelor locale și a celor pentru drumurile comunale, liderii PSD au declanșat un atac plin de minciuni. Ieșirile disperate ale PSD-iștilor atrag de fapt atenția asupra ce au făcut ei de-a lungul timpului. Chiar dacă acuzațiile lor ar fi adevărate și PNL și-ar fi favorizat primarii, tot nu s-ar fi rezolvat dezechilibrele create de PSD, partid care a împărțit banii de la buget în mod complet arbitrar, fie că vorbim de nivel județean sau național. Ei au inventat acest procedeu și de aceea au senzația că toți fac ca ei. De când sunt președintele CJ Timiș am făcut tot posibilul să repar aceste nedreptăți. Împărțirea din plenul CJ Timiș s-a făcut în funcție de nevoi și de cererile primarilor. Ca dovadă, au primit bani acei primari PSD care au cerut. Am văzut și primari PNL nemulțumiți și e firesc să apară supărări. I-aș întreba pe cei care au sărit acum ca arși, cum de erau tăcuți acum câteva luni când deputatul Alfred Simonis împărțea bani din bugetul național prin județul Timis ca pe moșie. Nu am auzit atunci PSD-iști supărați sau preocupați de echitate. Ceea ce este însă foarte grav, dincolo de aceste contre politice, este implicarea instituțiilor de stat în acest război politic. Faptul că Prefectura Timiș a intrat în acest joc politic creează un precedent extrem de grav. Prefectul a ajuns chiar să inventeze primării numai ca să îi iasă calculele anti-PNL. Habar nu are câte localități sunt în Timiș, a greșit de două ori numărul lor în comunicarea cu jurnaliștii, dar vrea să le protejeze de nedreptăți imaginare. Nimeni de la Prefectură nu a reușit sa găsească un text de lege care să fi fost încălcat la distribuirea fondurilor de echilibrare. Teoretic, Prefectura trebuie să vegheze la respectarea legii de către autoritățile locale, dar practic, tocmai cei puși paznici la oi se dovedesc a fi cei mai sălbatici și hămesiți lupi. Cerem PSD-ului sa oprească politizarea instituțiilor statului și să găsească decența de a respecta democrația și votul liber exprimat. Votul majoritar nu este un moft, domnilor PSD-iști! Votul este valabil și atunci când decizia nu vă este pe plac. Învățați puțină democrație și nu vă mai jucați cu funcțiile pe care le ocupați vremelnic în instituțiile de stat!“, a transmis marți șeful PNL Timiș, Alin Nica, într-un comunicat de presă.

La rândul său, PSD Timiș îl acuză pe Alin Nica că a început să împartă fonduri după bunul plac, ca un vătaf.

Discreționar, fără niciun calcul real, 100% pe criterii politice, așa a împărțit Alin Nica bani către primăriile din județul Timiș, președintele Consiliului Judeţean alegând nevoile sale politice în detrimentul necesităților oamenilor. Cu o vădită atitudine de vătaf, Alin Nica s-a simțit patron pe banii publici și a început să împartă fonduri după bunul plac. Unde a simțit că i se întoarce spatele a plusat și a încercat să plătească datorii politice din banii contribuabililor. După ce aceste manevre meschine au fost momentan oprite, se victimizează în stilul caracteristic și atacă, încercând să acopere cu un scandal modul în care a distribuit banii către primării.  Alin Nica este total rupt de realitate și nu ține cont decât de culoarea politică, dar realitatea îl contrazice crunt. Criteriile discreționare și pur politice de împărțire a banilor blochează dezvoltarea comunității de peste 5000 de locuitori din Peciu Nou, prin alocarea unei sume de 125 mii lei pentru echilibrarea bugetului local, în condițiile în care sprijinul solicitat de către comună a fost de 12 milioane de lei pentru cofinanțarea proiectelor europene aflate în implementare: construire grădiniță, construire școală generală, reabilitare și extindere rețea de apă și canalizare etc., proiecte care riscă să fie blocate din lipsa capacității de asigurare a cofinanțărilor, dar acest lucru nu contează pentru vătaful județului. Acesta este doar un exemplu, dar se poate și mai rău! Timișoara și Lugoj nu au primit niciun leu, zero, din simplul motiv că Nica a vrut să se răzbune pe Dominic Fritz și Claudiu Buciu, doi oameni cu care este în conflict. Ceea ce face președintele Consiliului Judeţean Timiș ne arată încă o dată că acesta nu înțelege importanța funcției pe care o ocupă și că singurul său scop este să încerce să cumpere voturi din bani publici“, arată PSD Timiș, marți, într-un comunicat de presă.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole