Viceprimarul PNL al Timișoarei, Cosmin Tabără, supărat că useriștii nu-l bagă în seamă prin primărie

Scandalul provocat prin neparticiparea consilierilor PSD și PNL la ședința de ieri a Consiliului Local Timișoara și a Adunării Generale a Acționarilor de la Colterm, a fost motiv pentru viceprimarul liberal Cosmin Tabără să confirme zvonurile care circulau de ceva vreme în lumea politico-administrativă, și anume, că poziția sa nu aduce niciun beneficiu real PNL deoarece nu are niciun cuvânt de spus în Primăria Timișoara, fiind tarat precum morcovii plantați pe strada Eneas pentru a demarca banda de mașini de cea de biciclete.  

“Mă interesează ca lucrurile să funcționeze, iar cetățenii au nevoie de soluții, nu de dispute!!! Soluții există și așteptăm să le discutăm față în față, nu să le aflăm din presă – a scris pe Facebook, Cosmin Tabără, uitând că PNL a pus viceprimar la Timișoara datorită unei alianțe cu USR+, despre care săptămâna trecută am aflat că ar fi mai mult verbală decât scrisă.

“Subiectul Colterm ne preocupă, pe mine și pe colegii consilieri locali liberali. Știm că timișorenii sunt îngrijorați de asigurarea căldurii în  perioada de iarnă și vrem să tratăm cu seriozitate tot ce se decide pentru societate, cât și efectele pentru cetățenii abonați la acest serviciu. Astăzi(n.r. ieri), a fost convocat de urgență Consiliul Local, pe ordinea de zi fiind 𝑎𝑝𝑟𝑜𝑏𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑅𝑎𝑝𝑜𝑟𝑡𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑓𝑖𝑛𝑎𝑙 𝑖̂𝑛𝑡𝑜𝑐𝑚𝑖𝑡 𝑑𝑒 𝐶𝑜𝑚𝑖𝑠𝑖𝑎 𝑑𝑒 𝑠𝑒𝑙𝑒𝑐𝑡̧𝑖𝑒 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑜𝑐𝑢𝑝𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑝𝑜𝑠𝑡𝑢𝑟𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑣𝑎𝑐𝑎𝑛𝑡𝑒 𝑑𝑖𝑛 𝑐𝑎𝑑𝑟𝑢𝑙 𝐶𝑜𝑛𝑠𝑖𝑙𝑖𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑑𝑒 𝐴𝑑𝑚𝑖𝑛𝑖𝑠𝑡𝑟𝑎𝑡̧𝑖𝑒 𝑙𝑎 𝐶𝑜𝑚𝑝𝑎𝑛𝑖𝑎 𝐿𝑜𝑐𝑎𝑙𝑎̆ 𝑑𝑒 𝑇𝑒𝑟𝑚𝑜𝑓𝑖𝑐𝑎𝑟𝑒 „𝐶𝑂𝐿𝑇𝐸𝑅𝑀” 𝑆.𝐴. 𝑇𝑖𝑚𝑖𝑠̦𝑜𝑎𝑟𝑎, 𝑠𝑡𝑎𝑏𝑖𝑙𝑖𝑟𝑒𝑎 𝑐𝑟𝑖𝑡𝑒𝑟𝑖𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑑𝑒 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑔𝑟𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒 𝑠̦𝑖 𝑖𝑛𝑑𝑖𝑐𝑎𝑡𝑜𝑟𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑐ℎ𝑒𝑖𝑒 𝑑𝑒 𝑝𝑒𝑟𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎𝑛𝑡̦𝑎̆. Consilierii au fost convocați la ora 13, pentru ora 17, timpul scurt fiind cauza pentru mare parte dintre colegii mei liberali care nu au putut să își modifice programul și să participe la ședință. S-a solicitat susținerea ședinței și în format online, lucru care însă nu s-a putut tocmai astăzi! Graba acestei ședințe „de îndată”, după ce la Horticultura au schimbat ordinea de zi pentru a prelungi mandatele celor cărora le expira, mă face să îmi pun întrebarea dacă colegii noștri de alianță nu speculează momentul alegerilor noastre interne de sâmbătă pentru a se implica drept „jucători activi” în treaba noastră internă. Noi, cei de la PNL, nu ne-am permis să facem așa ceva, deși și la colegii de alianță se desfășoară alegeri interne. Dacă viceprimarul Ruben Lațcău se exprimă pro Cîțu sau Orban, eu nu o voi face în ceea ce îi privește pe colegii de la USR! Nu mă interesează dacă e Dan Barna sau Dacian Cioloș, nu aceasta este problema timișorenilor acum. Cred că aceste atacuri arată faptul că aleșii USR Plus nu pot guverna/administra dacă nu intră într-o polemică, stil practicat de ani de ani și care le-a și adus aceste mandate. Cum cred eu că ar trebui să se facă lucrurile în alianță? Să se pregătească documentele împreună, apoi să fie prezentate public. Nu să se anunțe prin intermediul facebook deciziile unilaterale! Haideți să comunicăm mai mult între noi atunci când trebuie, haideți să nu ne ascundem doar în spatele mesajelor de pe rețele sociale, haideți să găsim soluții ÎMPREUNĂ! Soluții sunt! Să nu găsim numai explicații pentru eșecuri!“, a scris viceprimarul PNL pe Facebook.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole