Protest în locul în care a început Revoluția de la Timișoara din 1989 – la Biserica Reformată din P-ța Sf. Maria

La Biserica Reformată din P-ța Sf. Maria, locul în care a început Revoluția de la Timișoara din 1989, va avea loc joi, 30 martie, un protest.

Conform pastorului László Tőkés, va avea loc o conferință de presă la locul de unde în anul 1989 a pornit revolta populară îndreptată împotriva dictaturii comuniste, adică la Biserica Reformată din P-ța Sf. Maria (Timișoara, str. Timotei Cipariu nr. 1).

Conferința va fi susținută de d-nii Gabriel Andreescu, Florian Mihalcea și Zsolt Szilágyi, fondatori ai Asociației „15 Decembrie – Zi a Solidarității Româno-Maghiare”. Tema principală: împiedicarea de către Secretariatului General al Guvernului a înregistrării oficiale a asociației ca organizație neguvernamentală. Vă reamintim: în ziua de 15 decembrie 2021, la Timișoara, s-a anunțat crearea Asociației „15 Decembrie – Zi a Solidarității româno-maghiare” de către cinci personalități, anume László Tőkés, Gabriel Andreescu, Előd Kincses, Florian Mihalcea și Zsolt Szilágyi. Întrucât, conform legii, înscrierea unei asociații folosind în denumirea sa cuvintele „național” sau „român” ori derivatele acestora se realizează numai cu acordul prealabil al Secretariatului General al Guvernului, la 30 decembrie 2021 fondatorii au solicitat SGG acordul de folosire a numelui“, se arată într-un comunicat de presă.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole