Primul primar al PNL Timiș care se revoltă după ce prefectul PSD de Timiș a blocat fondurile pentru modernizarea drumurilor: domnule prefect, lăsați jocurile politice, noi suntem în slujba cetățenilor și nu în folosul partidelor

Scandalul primind repartizarea fondurilor de către Consiliul Județean Timiș către primării pentru modernizarea drumurilor ia amploare.

Luni, prefectul PSD de Timiș, Mihai Ritivoiu, a anunțat că instituția a atacat în instanță repartizările deoarece s-au făcut discreționar, din fixul șefului CJ Timiș, Alin Nica, așa cum puteți citi AICI.

În replică, PSD și PNL s-au acuzat reciproc de politizarea instituțiilor și de faptul că șeful PNL Timiș, Alin Nica se comportă ca un vătaf.

În tot acest circ a intervenit și primarul PNL din Moravița, Răzvan Brăzdău, aflat la primul mandat, care de altfel este și singurul primar care și-a asumat o poziție publică, restul șoptind nemulțumiți pe la colțuri.

Într-o postare pe Facebook, Răzvan Brăzdău, consideră că jocurile politice afectează cetățenii.

Dragi locuitori ai comunei Moravița, știți foarte bine că întotdeauna mi-a plăcut să vă țin la curent cu ceea ce se întâmplă. Astăzi postez acest anunț mai puțin plăcut pentru noi toți și se pare că a început deja campania electorală, iar cei care au de suferit suntem noi. După repartizarea sumelor pentru echilibrarea bugetară locală, bani pentru lucrări, cofinanțări proiecte, etc., se pare că unii colegi primari au fost nemulțumiți de distribuirea sumelor și au sesizat Prefectura Timiș. Aceasta, din urmă, neavând o bază legală totuși, a atacat hotărârea Consiliului Județean Timiș, pentru a bloca distribuirea sumelor. Domnul președinte Alin Nica a încercat să echilibreze pentru Primăriile care în luna decembrie nu au primit nimic, printre care și Primăria Moravița, din sumele repartizate de parlamentarii din Timiș și rectificarea bugetară din fondul de rezervă al statului, unde primăriile PSD au primit dublu față de PNL. În luna decembrie, când parlamentarii din județul Timiș au distribuit anumite sume către investițiile locale din Timiș, unde au beneficiat doar câteva Primării cu sume destul de mari, iar mai bine din jumătate din Primăriile din Timiș nu au primit nimic, și când sumele repartizate din fondul de rezervă la unele primării au fost dublu față de altele, atunci Prefectura și domnul prefect de ce nu au sesizat nimic? Domnule prefect, vă rog să lăsați deoparte jocurile politice, pentru că noi suntem aici în slujba cetățenilor și nu în folosul partidelor!“, a scris primarul PNL din Moravița.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole