“Mihaela, dragostea mea“, varianta PNL Timiș – cum să te lauzi din nou în luna mai cu un studiu de fezabilitate cu care te lăudai că e finalizat în decembrie

Administrația PNL a Consiliului Județean Timiș arată că nu există limite în privința penibilului pe care îl poate genera, ba chiar cu mândrie.

Câteodată, pare chiar incredibili la ce nivel s-a ajuns, unul fără precedent după 1989.  

Astfel, în ultima zi a lunii trecute, pe 31 mai, conducerea PNL a Consiliului Județean în frunte cu șeful instituției Alin Nica au transmis publicului călător prin județ o (una) fotografie cu posibilul viitor nou stadion Dan Păltinișanu, cu precizarea venită chiar din partea șefului Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, că este finalizat studiul de fezabilitate pentru noul stadion care va fi construit de Compania Naţională de Investiții la Timișoara, pe locul actualului Stadion ”Dan Păltinişanu”, care este închis din cauza degradării avansate.

Stadionul care ţine de Consiliul Judeţean, vreau să va spun în premieră că se află în stadiul de finalizare a studiului de fezabilitate. Chiar săptămâna aceasta, luni, s-a predat din partea proiectantului către Compania Naţională de Investiţii studiul de fezabilitate adaptat la cerinţele avizatorilor, cu toate avizele obţinute din plan local. La ISU s-a respins de trei ori în aceste cinci luni de zile de când am început demersurile pentru colectarea avizelor. Dar până la urmă am reuşit să obţinem toate avizele şi acum suntem în faza în care comisiile tehnico-economice din Compania Naţională de Investiţii şi Ministerul Dezvoltării şi Administraţiei Publice trebuie să îşi dea acordul pe soluţia tehnică propusă de proiectant şi mai apoi să intre cu avizul Ministerului de Finanţe în şedinţa de Guvern pentru aprobarea efectivă a finanţării şi a demarării acestui proiect în teren şi în acelaşi timp permisiunea pentru noi, Consiliul Judeţean, să demolăm stadionul existent”, a declarat Alin Nica pe 31 mai, pentru News.ro.

Nivelul de ridicol cu care acționează reprezentanții PNL din județ poate fi ușor observat din două aspecte:

Primul dintre ele poate fi observat din faptul că anunțul a fost făcut la câteva zile după ce suporterii Timișoarei au ieșit pe străzi, nemulțumiți de infrastructura sportivă.

Al doilea poate fi observat din faptul că atât de “în premieră“ era anunțul de zilele trecute încât pe data de 22 decembrie 2022, același Alin Nica anunța aproximativ același lucru că:

Am primit documentația de la proiectantul care se ocupă de SF al noului stadion pentru depunerea, în vederea obținerii avizelor. Ni s-a comunicat faptul că s-a finalizat studiul de fezabilitate și acum urmează o etapă care sper să nu dureze mai mult de o lună, de strângere a tuturor avizelor prevăzute în certificatul de urbanism și după aceea, evident, adaptarea SF-ului în conformitate cu condițiile cerute de avizatori”, a declarat Alin Nica, așa cum relata publicația tion.ro în luna anului trecut.

Nivelul de primitivism al conducerii PNL a CJ Timișoara mai poate fi observat și din faptul că Alin Nica, ca un Țăran cum este, a ajuns să se mândrească cu faptul că au fost finalizate niște randări, adică poze făcute pe calculator.  

Cu ocazia realizării SF-ului avem şi noi randari ale aspectului noului stadion. E un aspect spectaculos, unic, un concept original, nu va avea pistă de atletism pentru că noile aşteptări ale iubitorilor fotbalului, dar şi ale celor care vor fi participanţi la evenimentele culturale şi sociale pe care le vom organiza acolo, sunt în a fi cât mai aproape de epicentrul acţiunii, ori pista de atletism îndepărtează oarecum spectatorul de focul evenimentelor. Şi, pentru o competiţie atletică care eventual se poate desfăşura o dată pe an, nu merită să obturăm vizibilitatea şi trăirea la maxim a evenimentelor a zeci de mii de oameni, cu evenimente care se pot realiza mult mai des”, a spus Nica.

Alin Nica a precizat că stadionul care va fi construit la Timișoara va fi cel mai mare din ţară, după Arena Naţională. 

Ce mai pot să vă spun este că valoarea de proiectare a noului stadion a crescut faţă de calculul din studiul de prefezabilitate, de la 124 de milioane de euro la peste 137 de milioane de euro, fiind al doilea cel mai costisitor stadion care va fi construit în România după Arena Naţională, dar şi al doilea că mărime din ţară. 32.000 de locuri va avea. Niciun alt stadion în afara Timişoarei nu are atât, e adevărat, la Craiova avem o cifră apropiată de această valoare, dar avem şi noi mândria noastră de bănăţeni, să fim fruntea, e adevărat, după Bucureşti şi sub acest aspect şi ţinem neapărat ca măcar simbolic numărul de locuri de pe noul stadion să fie mai mare decât oricâte alt stadion în afara Bucureştiului”, a declarat Alin Nica.

Așadar, momentan, stadion din poze are, sperăm, finalizat, în sfârșit, studiul de fezabilitate pe care administrația PNL l-a moștenit de la administrația PSDobra. 

Acțiunea administrației PNL a Consiliului Județean Timiș seamănă extrem de bine cu cea din “Mihaela, dragostea mea“, adică în decembrie opinia publică se culca liniștită că e gata SF-ul pentru stadion, ca să se trezească la sfârșitul lunii mai că nu e gata.

PNL Timiș sare în apărarea lui Nicolae Robu

PNL Timiș sare în apărarea lui Nicolae Robu O postare a fostului primar Nicolae Robu creează mare vâlvă în viața politică din Timișoara. Acesta acuza trei profesori universitari că sunt…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole