Primarul din Ghiroda, Ionuț Stănușoiu, ar putea da semnalul schimbării în PNL Timiș. Pe Alin Nica îl așteaptă funia de par

O banală sărbătoare a Rusaliilor ar putea fi semnalul unei schimbări majore în PNL Timiș, așteptată de marea majoritate a primarilor, mulți cu bagajele la ușă, și membrilor de partid încă tăcuți de frica execuțiilor politice, dar încântați totuși de sinecurile cu care au fost cumpărați.

Așa se face că ieri, 12 iunie 2022, la Ghiroda a fost sărbătorit Hramului Bisericii Ortodoxe Române din Ghiroda.

Deși altă dată la asemenea evenimente era coadă de “oficialități“, mai ales că Ghiroda este o comună extrem de importantă pe harta politică, de data aceasta “personalitățile“, majoritatea goale de orice conținut, au lipsit, precum șeful PNL Timiș, Alin Nica, care atât poate încât consideră că vopsitul de garduri înseamnă administrație.

Totuși trebuie remarcat că au participat alături de primarul Ionuț Stănușoiu, deputații PNL Ben Oni Ardelean și Marilen Pirtea.

Odată cu sărbătoarea religioasă a Rusaliilor, comunitatea din Ghiroda participă la Ruga comunei, un eveniment organizat anual de Primăria și Consiliul Local Ghiroda în parteneriat cu Asociația Pro Datina, dar și cu susținerea Parohiei Ortodoxe Române Ghiroda. Și în acest an, am participat cu bucurie la câteva momente ale acestui eveniment de suflet al locuitorilor de aici, la invitația primarului Ghirodei, liberalul Ionuț Stănușoiu. Tradițiile locale se păstrează frumos la Ghiroda“, a declarat Marilen Pirtea în cadrul manifestării.

Evenimentul poate fi un semn că primarul din Ghiroda, mare susținător cândva al “Săteanului“ de la Dudeștii Noi, parvenit dintr-o funcție publică, care conduce cea mai slabă administrație județeană de după 1989, dă semnalul schimbărilor și repoziționărilor în PNL Timiș, care are nevoie de aer proaspăt precum covidații de tuburile de oxigen.

La bursa zvonurilor politice rectorul UVT, Marilen Pirtea, este dat ca viitor șef al PNL Timiș, și chiar extrem de curând, care va avea misiunea de a șterge obrazul pătat de “băieții de pe sate“ și a deschide larg geamurile sediului din Ghe. Lazăr nr.1 pentru a elimina mirosurile grele ale bocancilor și pieilor de oaie emanate de rudimentarii conducători de astăzi ai PNL Timiș, care sfătuiți de indivizi depășiți, dar aroganți și agresivi în josnicia lor, au generat doar circ, scandal și au folosit puterea politică pentru polițe personale.

Pentru opoziție, iminenta debarcare a actualei conduceri nu este o veste bună, deoarece fără să facă nimic, PNL Timiș a fost distrus din interior de politica pumnului în gură promovată de Alin Nica și Dănuț Groza, iar pe plan administrativ incompetența echipei liberale, care după aproape doi ani de mandat nu are nici măcar un proiect propriu ajuns la maturitate, nu poate decât să bucure adversarii politici.

Administrația județeană liberală este condusă astăzi de către un șef ofilit, muls de bani de o gașcă de mercenari slinoși și la propriu și la figurat, numiți consilieri, care stă în mod laș și neasumat doar în umbra paloșului unui individ compromis, implicat într-un dosar al șpăgilor în vămi, precum șeful de cabinet, Iosif Nicoară, zis “Borsetă“, și în planurile pe și de hârtie ale administratorului public, Marian C. Vasile, un individ unilateral și robotic, care întâmpină mari probleme în a implementa până și proiectele lăsate pe tavă de fosta conducere PSDobra.

Timișenii rămân însă păcăliți, deoarece vor fi patru ani pierduți în care nu a fost generat niciun plan de dezvoltare și niciun proiect major, iar viitoarea conducere va trebui să o ia de la zero, fără să mai existe o normală continuitate.

Așadar, Rusaliile de la Ghiroda ar putea fi semnul că PNL Timiș s-a trezit și o ia pe un alt drum, dar la fel de bine ar putea continua pe forestierul fără busolă pe care a apucat-o, până la scufundarea în mocirla alegerilor, mocirlă generată exclusiv de Alin Nica și Dănuț Groza, dar la fel de blamabili sunt și toți cei care încă îi susțin.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole