Subprefectul PNL de Timiș, Ovidiu Drăgănescu, cu venturi de peste 10.000 de lei/lună se vaită de prețul cărnii de miel. Acesta deține 11 terenuri și 9 imobile

Subprefectul PNL de Timiș, Ovidiu Drăgănescu, a scris pe Facebook că a constatat că în piețele din Timișoara prețul cănii de miel este cel mai ridicat din țară.

“Am mers azi prin piețele Timișoarei și am constatat că prețul cărnii de miel este – 50 lei/kg, cel mai ridicat din țară. În timp ce, de ex., la Sibiu este 45 lei sau la Turnu-Severin – 35 lei, în P-ta Badea Cârțan este un cartel al tuturor vânzătorilor – 50 lei pe linie. Nici mai mult, nici mai puțin! Cei de la Piețe S.A. ar trebui să verifice posibilele înțelegeri între comercianți și să stimuleze concurența. Altfel, clienții îi vor bănui de dezinteres sau chiar de acceptare a acestor practici neconcurențiale. Sper ca acțiunile de control care se fac înainte de Sărbătorile pascale, în coordonarea Poliției Române și la care participă DSVSA, Protecția consumatorului, Jandarmeria sau DSP vor asigura cadrul legal de desfășurare a acestor activități comerciale, precum și respectarea condițiilor sanitare prevăzute de normele legale“, a scris Ovidiu Drăgănescu.

Conform unor informații ale Buletin de Timișoara lipsa ofertei de pe piață se datorează faptului că foarte mulți producători și-au oferit producția de miei spre export cu precădere spre țările arabe, fapt care ar fi putut fi contracarat de Guvernul penelist al lui Ovidiu Drăgănescu și pe care un subprefect de județ ar fi trebuit să-l cunoască.

Însă, extrem de interesant este că se vaită de prețul cărnii de miel un demnitar cu un venit mult peste medie și care, conform declarației de avere, pe care o puteți vedea la finalul articolului, deține 11 terenuri și 9 imobile – două case și 7 apartamente.

Facem precizarea că, potrivit unor surse din Prefectura Timiș, indemnizația de subprefect se ridică la suma fixă de 9.100, la care se adaugă, în cazul lui Ovidiu Drăgănescu, aproximativ 1.000 de lei din calitatea de membru al Autorității Teritoriale de Ordine Publică.

Venitul de la Prefectură nu este disponibil în declarația de avere deoarece acesta este depusă la intrarea în mandat, la finalul lunii martie 2021, așa că înainte de a fi reprezentant mi mic al guvernului în teritoriu Ovidiu Drăgănescu avea venituri doar dintr-o arendă și profesor asociat.

Totodată, a încasat dividende din plasamentele pe care le deține la Nuclear Electrica, DIGI, Romgaz sau Transgaz.  

Ovidiu Drăgănescu a fost numit subprefect de Timiș la finalul lunii martie 2021. Acesta a ocupat în perioada 2005 – 2009 funcția de prefect.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole