Deputatul Forța Dreptei Timiș, Claudiu Chira: PNL Timiș recunoaște că nu are o conducere statutară

Deputatul Forța Dreptei, Claudiu Chira, fost parlamentar al PNL Timiș, care după excluderea lui Ludovic Orban din partid s-a alăturat noii construcții politice a fostului lider liberal, susține că PNL Timiș recunoaște oficial că nu are o conducere statutară.

Totul a plecat spune Claudiu Chira de la decizia de ieri a Biroului Politic Județean al PNL Timiș care a numit o conducere interimară la PNL Lugoj pe motiv că actualul primar PNL nu a organizat alegeri în organizație.

Ori, susține Claudiu Chira, asta demonstrează că Alin Nica și restul conducerii sunt aleși nestatutar deoarece conform regulamentelor PNL nu pot fi organizate alegeri județene dacă nu au avut loc alegeri în toate municipiile.

“Biroul Politic Județean al PNL Timiș a decis azi, cu unanimitate de voturi, numirea lui Vasile Bejera, primar al comunei Știuca, în calitate de Președinte Interimar al Organizației PNL Lugoj. Decizia vine ca urmare a faptului că organizația PNL Lugoj nu a organizat alegeri statutare, desconsiderând timp de 1 an, solicitările repetate ale conducerii județene și naționale. Totodată, s-a luat în considerare modul deficitar în care actualul primar al orașului Lugoj colaborează în interiorul organizației PNL Timiș și s-au analizat suspiciunile care planează asupra intențiilor politice ale acestuia. Mandatul noului președinte interimar va fi acela de a găsi cele mai bune soluții pentru ca organizația locală din Lugoj să înceapă să funcționeze corect din punct de vedere statutar, politic și administrativ”, a anunțat ieri PNL Timiș.

Conform lui Claudiu Chira, actuala conducere a PNL Timiș este ilegală deoarece art. 14, alin 4. din regulamentul PNL precizează următoarele:

“1. Ședințele ordinare ale CCJ au loc semestrial, în săptămâna premergătoare reuniunii CN.

2. Ședințele ordinare sunt convocate de către președintele BPJ, pe baza deciziei BPJ.

3. Data, locul, ora și ordinea de zi sunt stabilite de către BPJ. Acestea se comunică membrilor CCJ individual, cu cel puțin 10 zile înainte, prin SMS sau E-mail. Neîndeplinirea acestor formalități, duce la sancțiunea nulității lucrărilor reuniunii.

4. Şedinţele CCJ convocate pentru alegeri trebuie să fie precedate de şedinţe CCL de alegeri în cel puţin trei pătrimi din localităţile în care sunt constituite organizaţii PNL şi obligatoriu în toate municipiile în care sunt constituite organizaţii PNL“.

Mai mult, fostul deputat al PNL Timiș spune că vara trecută la momentul alegerilor din PNL Timiș a contestat rezultatul la Comisia de Arbitraj a PNL, tocmai pe acest motiv, însă nici până acum contestația respectivă nu a fost discutată.  

PNL Timiș sare în apărarea lui Nicolae Robu

PNL Timiș sare în apărarea lui Nicolae Robu O postare a fostului primar Nicolae Robu creează mare vâlvă în viața politică din Timișoara. Acesta acuza trei profesori universitari că sunt…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole