Primarul comunei Șag, Flavius Roșu: suntem în curs de extindere a grădiniței, construim o creșă nouă și o sală de sport școlară. Ne interesează însă și performanța școală a elevilor

Primăria Șag are în derulare mai multe investiții care privesc domeniul educației  pentru a oferi elevilor spații de învățământ moderne.

Sunt fiu de cadru didactic si prin urmare, atasat profund ideii de educatie. In plus, ca primar, am datoria sa ma  implic in tot ce tine de educatia scolara  a tinerilor din comunitatea care m-a ales sa-i  fiu administrator. Stim cu totii ca am pus un mare accent pe dezvoltarea infrastructurii educationale din Sag. Elevii nostri au conditii dintre cele mai bune de invatare, le punem la dispozitie solutii pentru studiul in pandemie, pentru orele la clasa.  Am extins spatiile de invatamant si suntem in curs de extindere a gradinitei. Urmeaza o cresa noua. Construim in premiera o sala de sport școlară, etc.“, spune Flavius Roșu.

Primăria a solicitat în Consiliul de Administrație al școlii mai multe analize privind performanțele școlare.

“Cu toate acestea, nu e un secret pentru nimeni ca exista inca neajunsuri in ce priveste rezultatul final- rezultatele la invatatura, cuantificate in diverse ocazii: evaluari nationale, bacalaureat, etc. Lumea a început să înţeleagă un fapt esenţial: calitatea nu trebuie doar urmărită, controlată ci produsă, creată, generată – deci asigurată de scoala, in parteneriat cu elevul , familia si comunitatea. Asadar, educatia de calitate pe care trebuie sa o asiguram in Scoala noastra se realizează în dialog și prin parteneriat cu beneficiarii direcţi și indirecţi. Sistemul de asigurare a calităţii nu este doar apanajul școlii, întreaga comunitate fiind implicată în acest proces. Ca urmare, dialogul cu toţi cei implicati va fundamenta dezvoltarea educaţiei la nivel local. In acest sens imi doresc ca la startul noului an sa avem o discutie aplicata cu conducerea scolii, cu cadrele didactice, cu reprezentantii parintilor si ai elevilor, pentru a vedea care sunt problemele si solutiile ce le pot rezolva. Am cerut, prin reprezentantul primarului in Consiliul de Administratie al Scolii, in urma unor discutii si analize in cadrul executivului, ca Scoala sa prezinte un raport al executiei bugetare pe acest an si sa pregateasca, pentru inceputul anului ce vine, toate datele necesare organizarii unei analize amanuntite legate de calitatea invatamantului, astfel ca elevii scolii noastre sa obtina rezultate mai bune din punct de vedere scolar, educational si comportamental.  Acest lucru s-a intamplat in sedinta CA al Scolii, domnul Adrian Orza prezentand aceste probleme si intentii ale noastre.  Investitia in tineret trebuie sustinuta, de aceea suntem preocupati de rezultatul final al acesteia – rezultatul la invatatura“, consideră primarul comunei Șag.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole