Timișoara: 16 ambulatorii modernizate și șase vor fi nou înființate la Spitalul Municipal cu bani europeni

Investiție importantă cu bani europeni la Spitalul Municipal Timișoara. Primăria Timișoara anunță că a câștigat un proiect în valoare de peste trei milioane de euro. Astfel că, vor fi modernizate 22 de ambulatorii din cadrul unității medicale.

Cu acești bani înființăm 6 ambulatorii și modernizăm 16 ambulatorii deja existente. Toate sunt la Spitalul Municipal și acoperă o gamă foarte largă de specializări. Intenția noastră este ca prin dezvoltarea activității ambulatorii să oferim timișorenilor și celor din regiune servicii medicale de calitate, dar să și reducem internările în cazurile în care este nevoie doar de investigații care se pot face în ambulatoriu. Orice cetățean, când merge la un consult, merită condiții la standard european și de aceea extindem rețeaua Spitalului Municipal pentru consultații și o dotăm cu echipamente medicale performante”, transmite primarul Dominic Fritz.

Finanțarea este realizată prin Componenta C12 – Sănătate, I.3 din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Obiectivul general al proiectului “Șansa la viață prin dezvoltarea infrastructurii medicale în Ambulatoriul integrat al Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara” este dezvoltarea și îmbunătățirea infrastructurii medicale prespitalicești prin modernizarea, extinderea și dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului. Ne propunem diversificarea serviciilor medicale prestate și creșterea capacității de diagnostic și tratament. Creșterea calității serviciilor de îngrijire medicală primară le vom asigura prin dotarea acestuia cu aparatură medicală performantă și prin înființarea a 6 specialități/cabinete de asistență medicală ambulatorie noi”, a declarat medicul Daniel Malița, managerul Spitalului Municipal Timișoara.

În prezent, echipamentul medical existent nu este suficient pentru asigurarea asistenței medicale adecvate într-un timp scurt. De asemenea, pentru secțiile nou înființate este necesară aparatura de specialitate care să facă posibilă realizarea unui act medical conform cu standardelor în vigoare.

Cele șase ambulatorii care vor fi înființate sunt de Alergologie, Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice, Gastroenterologie, Anestezie și Terapie Intensivă, Medicină Nucleară și Oftalmologie.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole