Primăria Timișoara: ritmul de lucru la șantierele încă deschise va impact cât mai puțin traficul

Viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău, ritmul de lucru la șantierele încă deschise va impact cât mai puțin traficul.

Pe timpul verii și în primele zile de septembrie am finalizat parte din reparații pe mai multe bulevarde majore. Voi detalia ce este gata și ce va mai fi făcut în perioada următoare, dar care nu va afecta circulația din prima zi de școală.

📍 Dorobanți-Șaguna:

Bulevardul este finalizat în întregime, inclusiv ultimele retușuri la trotuarele de pe pod.

Trotuarele de pe podul de la Andrei Șaguna se aflau într-o stare foarte proastă de mulți ani. Le-am refăcut și am înlocuit protecțiile cu unele noi. De asemenea, pe linia de tramvai am înlocuit bordura mediană. Aceasta afecta circulația tramvaielor noi și acum ele vor putea merge fără probleme pe acest traseu.

Vom face reparații și pe Gheorghe Adam. Am început deja lucrul, dar nu a fost principala prioritate până la începerea școlii.

📍 Calea Lugojului:

Segmentul dintre Aleea Pădurii – Intersecția Modern este finalizat la nivelul carosabilului și marcat corespunzător. Mai sunt necesare lucrări la trotuarele de la intersecția cu Modern și insulele pietonale. Am refăcut fundațiile unde aveam în mod constant tasări, au fost ridicate și gurile de canal.

De la Aleea Pădurii până la Ștrandului, vom începe reparațiile doar pe timpul nopții de săptămâna viitoare.

❗Pentru prima săptămână de vacanță școlară din octombrie ne propunem să închidem intersecția Simion Bărnuțiu – Calea Lugojului și să o refacem în întregime.

📍 Sever Bocu (Lipovei):

Drumul este finalizat pe porțiunea de carosabil și circulația se desfășoară în condiții normale.

Singura secțiune pe care nu am intervenit este intersecția cu Sf. Apostoli. Acolo va trebui Aquatim să intre în această perioadă pentru reabilitarea rețelei de apă-canal. Dacă nu vor interveni în următoarele săptămâni, vom reface și intersecția înainte de iarnă. .

📍 Gheorghe Lazăr:

Reparația este finalizată în procent de aproximativ 80%. Astăzi vor fi finalizate marcajele și va fi deschis carosabilul la 4 benzi pentru începutul școlii.

Mai trebuie finalizate trotuarele și intersecțiile cu străzile secundare unde trecerea de pietoni va fi înălțată la nivelul trotuarului, acestea nu vor afecta circulația rutieră. Treptele de la trotuarul înalt vor fi de asemenea reparate.

▶️ Nu toate canalele au putut fi ridicate. Unele dintre ele sunt ale furnizorilor de utilități și nu putem interveni asupra lor fără un accept de la ei. Nu l-am primit sau l-am primit cu întârziere.

Partea cea mai complicată și care a născut întârzieri a fost refacerea fundațiilor pe alocuri și ridicarea gurilor de canal, unde am întâmpinat foarte multe situații neprevăzute. Pe Gheorghe Lazăr multe dintre capacele de canalizare erau ascunse sub asfaltul de la lucrări mai vechi.

Continuăm cu ultimele detalii de execuție în perioada următoare. Ritmul de lucru va impacta cât mai puțin traficul de peste zi, a declarat viceprimar Ruben Lațcău.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole