Primul tramvai turcesc vine la Timișoara

Primul tramvai turcesc vine la Timișoara.

Unul dintre cele 21 de tramvaie achiziționate de Primăria Timișoara de la firma turcească Bozankaya a fost finalizat și trimis spre noi. Tramvaiul a costat 11,5 milioane de lei.

Primul tramvai turcesc destinat Timișoarei a trecut de faza de testare în Europa și a fost livrat către Timișoara. Garnitura a fost testată în laboratoare specializate din Germania, Cehia, Spania și Turcia, așa cum informa PMT în luna aprilie.

Primăria Timișoara cumpără 21 de tramvaie noi, cu fonduri europene, în baza contractului de furnizare 103 din luna iulie a anului 2019. Pentru a fi acceptat la recepție, primul tramvai livrat trebuie să fie omologat/agrementat în România.

11,58 de milioane de lei costă un tramvai nou. Fiecare garnitură va avea 29,95 metri lungime, 2,40 metri lățime și o capacitate pentru 200 de călători. Autonomia unui tramvai trebuie să fie, conform caietului de sarcini de la licitație, de 63 de kilometri, asigurată printr-o sursă de furnizare a energiei electrice, montată pe tramvai, mai informează PMT.

Așa cum se lăudau reprezentanții primăriei, noile tramvaie ar urma să aibă cea mai mare autonomie din lume. Aceștia vor investi și peste 40.000 de euro pentru promovarea noilor tramvaie.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole