Primăria Timișoara a lansat harta interactivă care cuprinde toate punctele de colectare a deșeurilor din oraș. Timișorenii pot afla mai ușor unde să arunce sticla

Primăria Timișoara a lansat harta cu toate punctele de colectare a deșeurilor din oraș pentru sticla, ulei alimentar uzat, plus cele 4 centre de colectare a deșeurilor voluminoase și de construcții rezultate din renovarea locuințelor.

Potrivit primăriei, un voluntar, Raul, a marcat pe hartă și a donat setul de date pentru toate locațiile de depozitare a deșeurilor reciclabile din municipiu. Practic, a parcurs 465 km pe bicicletă, timp de o lună și a inventariat 470 de puncte de colectare din oraș.

“Portalul de date deschise – https://data.primariatm.ro/ – creat de Primăria Timișoara găzduiește deja 31 de seturi de date despre infrastructură, servicii publice, mediu, sănătate etc., care pot fi utilizate de cei care dezvoltă diverse aplicații“, a spus Val Muresan, consilier personal al Primarului Municipiului Timișoara, pentru digitalizare și smart city.

Harta interactivă poate fi accesată aici.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole