Prefectura Timiș: 6 comune și-au oferit disponibilitatea de a caza refugiați ucraineni – instituția nu are nicio cerere

Comunele Știuca, Denta, Șandra, Criciova, Nițchidorf, Victor Vlad Delamarina și-au oferit disponibilitatea de a caza refugiați din Ucraina.

Anunțul a fost făcut de prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu, într-o conferință de presă.

“Și-au exprimat disponibilitatea de a primi refugiați într-un cadru instituționalizat șase comune, care oferă 230 de locuri la Știuca, 8 la Denta, 80 la Șandra, 140 la Criciova, 40 la Nițchidorf, 18 la Victor Vlad Delamarina, spre exemplu aici a fost pus la dispoziție internatul școlii. Din cele 86 de unități hoteliere la care am făcut solicitare oficială dacă sunt dispuși să ne pună la dispoziție locuri de cazare, am primit răspuns pozitiv de la 26 până în acest moment care vor să primească refugiați, serviciile lor fiind plătite“, a spus Mihai Ritivoiu.

Potrivit prefectului cei de la ISU vor verifica locațiile respective.

“Dacă un cetățean ucrainean sună acum la 112 și solicită ajutor el va primi cazare și mâncare și o sumă de bani pentru haine. De asemenea persoanele fizice pot primi de la stat 50 de lei/zi pentru cazarea și masa refugiaților“, a menționat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

În viziunea autorităților refugiații pot afla despre ajutorul pe care îl pot primi de pe niște afișe și pliante, unde li se spune exact unde să sune pentru orice tip de asistență, a mai completat prefectul PSD de Timiș.

Pe de altă parte, Mihai Ritivoiu spune că până acum nu există nicio cerere de cazare, așa cum puteți citi AICI.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole