PNL Timiș a numit un “penal“ – trimis în judecată de DNA pentru dare de mită – în fruntea unei asociații care monitorizează fonduri europene

Buletin de Timișoara atrăgea atenția pe 24 ianuarie într-un articol intitulat “Alin Nica vrea să-și salveze “penalii” din PNL Timiș. Prima mutarea – Nicolae Bitea ar putea ajunge șef la o asociație care gestionează fonduri europene de aproape 200 de milioane de euro“, asupra viitoarelor numiri de oameni compromiși pe care organizația le pregătește.  

Asociația la care făceam referire este Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă Canal Timiș și la care peneliștii pregăteau mai multe schimbări, conform surselor redacției noastre.

Iată că acum acele schimbări se pare că au fost materializate și conform surselor Buletin de timișoara doi peneliști au primit funcții de directori.

Este vorba despre doi membri ai Biroului Politic Județean al PNL Timiș, consilierul județean Andrei Cotețiu, cercetat de Agenția Națională de Integritate pentru conflict de interese și de “penalul“ Nicolae Bitea, fost director al STPT, trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupție.

Asociația în cauză este cea prin care societatea Aquatim, spre care s-a delegat serviciul la nivel județean, derulează investiții în infrastructura de apă și canalizare și are ca asociați peste 70 de primării din județ, împreună cu Consiliul Județean, care plătesc către asociația o cotizație, deci bani publici.

Numirile celor doi s-ar fi făcut spune sursele Buletin de Timișoara pe parcursul lunii februarie, însă o comunicare oficială pe acest temă nu a fost făcută, deoarece de când PNL Timiș a pus mâna pe CJ Timiș totul a devenit extrem de netransparent și numirile se fac pe ușa din dos.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă Canal Timiș are ca și obiect de activitate printre altele și monitorizarea implementării investițiilor derulate de Aquatim prin fonduri europene, printr-un proiect de peste 150 de milioane de euro. Cum se poate face acest lucru în mod obiectiv și profesionist când asociația este condusă de asemenea personaje deja compromise la nivelul opiniei publice și care au probleme cu legea?

De la preluarea filialei de către Alin Nica, chiar el cercetat în mai multe spețe de ANI pentru conflict de interese, PNL Timiș traversează un deșert al lipsei de moralitate și integritate.

Surprinzător este faptul că deși șeful PSD Timiș, Alfred Simonis, a declarat recent că nu dorește nicio alianță locală cu peneliștii din cauza incompetenței de care dau dovadă, social-democrații nu au avut nicio reacție oficială la numirile celor doi, deși membri ai ADI Apă-Canal sunt și primari PSD, iar în CJ Timiș încă funcționează un fost președinte al instituției, care pare mai degrabă în opoziție cu oricine, chiar și cu el însuși, și mai puțin cu peneliștii sau Alin Nica.

De la USR-iștii conduși la CJ Timiș de Cristian Moș nu putem avea nicio pretenție din moment ce a abandonat sloganul #farapenali chiar din primele zile în care s-a văzut înscăunat vicepreședinte al CJ Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole