O singură firmă s-a înscris la licitație pentru reabilitarea zonei exterioare a Muzeului “Corneliu Mikloși”  

În cadrul licitației pentru desemnarea executantului lucrărilor de reabilitare a zonei exterioare a Muzeului “Corneliu Mikloși”, în cadrul proiectului „Centrul pentru Artă, Tehnologie și Experiment, MultipleXity – Faza I” a fost depusă o ofertă.

Faza I a proiectului prevede reabilitarea ansamblului exterior Muzeului “Corneliu Mikloși” pentru a-i păstra caracterul tehnic, inclusiv toate elementele aferente șinelor de tramvai. Pavajul, mobilierul și iluminatul vor fi modernizate pentru a crea un spațiu dedicat nucleului creativ din Timișoara.

Investiția vizează modernizarea/realizarea a:

●            2408 mp de suprafață pavată cu piatră naturală

●            1012 mp de suprafață vegetală

●            857 mp de suprafață plantată cu graminee și plante perene

De asemenea, 19 arbori vor fi plantați în acest spațiu, iar cei 3 pini maturi vor fi păstrați.

Valoarea estimată este de 2.047.351,30 lei fără TVA.

Oferta a fost depusă de către asocierea: ROGERA PREST COM SRL (Leader), ROGERA S.R.L.

Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii în anul 2023, iar prin dosarul de candidatură s-a angajat la realizarea unor obiective de infrastructură culturală, iar MultipleXity este una dintre cele mai importante moșteniri ale proiectului de capitală culturală.

Primăria Municipiului Timișoara derulează în acest moment mai multe proiecte de pregătire a infrastructurii culturale în perspectiva anului 2023. Astfel, sunt în derulare lucrările de reconversie a trei foste cinematografe, care se vor transforma în centre culturale de cartier – Studio, Dacia și Victoria -, precum și renovarea fostului Spital de Dermatologie și transformarea acestuia într-un Centru Multicultural. Lucrările la ultimele trei obiective – Cinematografele Dacia și Victoria-, precum și cele de la Centrul Multicultural sunt cofinanțate de Ministerul Culturii, care a alocat pentru acestea 22,5 milioane de lei. De asemenea, Turnul de Apă din Iosefin se va transforma într-un spațiu expozițional și va fi redat comunității timișorene, printr-un proiect pe fonduri norvegiene.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole