Dominic Fritz: am reînceput lucrările pe Stan Vidrighin – ultima etapă importantă din proiect – obiectivul nostru e ca până în toamnă

Primăria Municipiului Timișoara reabilitează în mod integrat unul din bulevardele principale ale orașului. Lucrările de pe Calea Stan Vidrighin intră în ultima etapă majoră.

În luna noiembrie 2023 stadiul lucrărilor era de 70%, urmând ca intersecția cu 1 Decembrie 1918 să fie gata în martie 2024.

Potrivit primarului Dominic Fritz, lucrările au fost reluate după o scurtă întrerupere de iarnă.

Am reînceput lucrările pe Vidrighin, la intersecția cu 1 Decembrie 1918, ultima etapă importantă din proiect. Obiectivul nostru e ca până în toamnă să terminăm șantierul și noile tramvaie să circule din nou de pe Cetății până în sensul giratoriu de la AEM.  Acum, refacem de la fundație toată zona intersecției pentru ca din martie să montăm linia de tramvai aici. Reabilitarea completă a bulevardului e unul din șantierele mari pe care le avem în lucru. În decembrie am semnat contractul în valoare de 15 milioane euro, fonduri europene, pentru acest proiect“, a declarat vineri Dominic Fritz.

Contractul de finanțare europeană „Reabilitarea liniilor de tramvai și modernizarea tramelor stradale în Municipiul Timișoara, Traseul 2, Calea Stan Vidrighin”, are o valoare totală de 101 milioane de lei, dintre care 77,8 milioane sunt fonduri nerambursabile.

Va fi refăcută și modernizată linia de tramvai, pe o lungime de 3,6 km.

Pe toată lungimea traseului va fi reabilitat sistemul rutier existent, dar și trotuarele de pe ambele părți ale căii; și va fi amenajată o pistă de biciclete de aproape 3,4 kilometri.

În plus, 10 stații de transport public vor fi modernizate și vor fi amenajate 4 sisteme noi de bike-sharing; precum și două sisteme de management al traficului. Aproape 10.000 de metri pătrați de spații verzi vor fi modernizate; și vor fi create peste 2.800 mp de astfel de spații. De asemenea, vor exista 4 măsuri de accesibilizare persoane cu dizabilități: locuri de parcare speciale; aplicarea de marcaj tactil; rampe de acces și sisteme acustice a instalațiilor de semaforizare.

Conform contractului de finanțare, data estimată de finalizare a proiectului este 31 decembrie 2024.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole