O firmă de avocați care îl apără pe Alin Nica jupoaie o asociație finanțată de CJ Timiș. Contract de 15.000 de euro din bani publici încheiat chiar sub nasul lui Dominic Fritz

Firma de avocatură Sabou, Burz și Cuc care îl apără în diferite spețe juridice pe actualul șef al CJ Timiș, Alin Nica, ca persoană fizică, este abonată la bani publici de mai multă vreme. Grupul de interese economice este însă mai larg și îl veți descoperi complet din articolele viitoare.

Astăzi ne vom referi la un contract pe care firma de avocatură îl are cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș (ADID Timiș) – organizație prin care sunt gestionate gunoaiele la nivel județean și care are ca asociați CJ Timiș și primăriile din județ, deci instituțiile publice.

Contractul a fost închiriat în luna aprilie a acestui an, conform informațiilor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice – SICAP, și este valabil până în luna decembrie a acestui an.

Valoarea se ridică la circa 15.000 de euro, bani plătiți de ADID în tranșe lunare, pentru servicii de consultanță juridică.

Interesant este că Alin Nica, în calitate de președinte al CJ Timiș, a ocupat și funcția de președinte al acestei asociații până în luna aprilie a acestui an, fiind înlocuit cu două săptămâni înainte de încheierea contractului.

Un alt aspect care ridică o serie de suspiciuni în privința acestui contract este faptul că CJT și primăriile din județ plătesc bani publici către ADID sub formă de cotizații. Doar în 2021 CJ Timiș a plătit către ADID aproape un milion de lei, fonduri publice.

Deci, CJ Timiș și primăriile alocări fonduri către această asociație care apoi încheie un contract de consultanță juridică cu o firmă de avocatură folosită de Alin Nica în scop privat. 

Buletin de Timișoara are suspiciuni rezonabile în privința încheierii de către ADID a acestui contract de asistență juridică și de aceea redacția noastră va sesiza organele competente ale statului.

Firma de avocatură nu este la prima ispravă de acest gen, iar Buletin de Timișoara va dezvălui într-un articol viitor contractele încheiate cu o instituție publică condusă de un cumătru al lui Alin Nica, tot din banii cetățenilor.

Remarcăm și un alt aspect.

ADID Timiș îl are din luna aprilie ca președinte pe useristul Cristian Moș, deci un fost luptător împotriva corupției, căpușării instituțiilor și care promitea, nu, că va face o altfel de politică.

Buletin de Timișoara îi va sesiza oficial această situație pentru că USR se declara ferm pentru cheltuirea transparentă a banilor publici și ne întrebăm dacă ar tolera ca ADID Timiș să plătească un contract cu firma de avocatură pe care Alin Nica o folosește în scopuri persoanele, în cazul în care acest contract îi era necunoscut până acum. Ba chiar, din Consiliul Director al ADID Timiș face parte și primarul Timișoarei, Dominic Fritz, iar în luna martie 2021, deci înainte de încheierea contractului cu firma de avocatură, Aida Szilagyi, de la USR PLUS, a fost numită reprezentant al Consiliului Local Timișoara în Adunarea Generală a ADID Timiș.

Așadar, USR Timiș are trei reprezentanți pe lângă ADID Timiș, dar totuși fondurile publice se alocă netransparent.

Nu ne așteptăm decât la o reacție palidă deoarece Primăria Timișoara nu a avut niciun punct de vedere oficial la dezvăluirea Buletin de Timișoara privind căpușarea continuă a RETIM timp de 16 ani de către actualul secretar general adjunct al PNL Timiș, Bogdan Ghelbere, semn că nu are nimic de obiectat.

Pentru acuratețe trebuie spus că redacția Buletin de Timișoara a aflat despre această firmă de avocatură și relația ei cu Alin Nica cu ocazia amenințărilor și intimidărilor la care am fost supuși deoarece am dezvăluit un conflict de interese în care se poate afla șeful CJ Timiș și pentru care este acum cercetat de Agenția Națională de Integritate, așa cum puteți citi aici. Nu va fi însă ultimul caz. Vor urma și altele. Cu această ocazie am aflat de la sursele noastre că este o practică a acestei firme să profereze amenințări și intimidări și există mai multe cazuri sesizate privind presupuse abuzuri. Mulțumim pentru susținere celor care ne-au scris și celor care au avut curajul să ne ofere informații cu privire la mai multe aspecte din activitatea acestei firme de avocatură și legăturile ei cu zona Dudeștii Noi.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole