Noul Terminal de Sosire Curse Externe de la aeroport va fi inaugurat luni de Cătălin Drulă

Noul Terminal Sosiri Curse Externe Pasageri de la Aeroportul Internațional Timișoara a fost finalizat. La evenimentul de inaugurare de luni, 12 iulie, va participa și Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, dar și reprezentanți ai instituțiilor locale, județene și naționale, precum și colaboratori ai Aeroportului Internațional Timișoara.

Aeroportul Internațional Timișoara „Traian Vuia” și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii au semnat în 18 decembrie 2018, contractul de finanțare pentru proiectul de investiții „Terminal de Sosiri Curse Externe Pasageri”.

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea infrastructurii de transport a Aeroportul Internațional Timișoara „Traian Vuia”, prin construirea unui nou terminal care va acomoda în condiții funcționale, derularea simultană a activităților operaționale de deservire a aeronavelor și susținerea unui flux de aproximativ 3 milioane de pasageri pe an, cifră estimată pentru următorii ani.

Terminalul are o suprafață desfășurată de 4.383 mp și este optimizat pentru 3 fluxuri de pasageri, având 3 sisteme de benzi de bagaje, 10 puncte de control al documentelor și 3 puncte de control vamal. Valoarea totală a contractului de finanțare este de 30,35 mil lei, din care 13,12 mil lei s-au asigurat prin fonduri europene nerambursabile, 2,32 mil lei prin bugetul de stat, iar suma de 14,91 mil lei este asigurată din fonduri proprii.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole