Timișoara: clădirea monument istoric a Colegiului Național Carmen Sylva trece printr-un amplu proces de reabilitare – lucrările au ajuns la un stadiu de 50% – investiția costă 8.2 milioane de lei  

Lucrările de reabilitare la Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva”, o clădire monument istoric, avansează, stadiul actual al finalizării lucrărilor fiind de 50%.

Această reabilitare va aduce beneficii semnificative elevilor și profesorilor, oferind un spațiu de învățare modern și eficient din punct de vedere energetic. Până în prezent, a fost refăcut sistemul de hidroizolație și de colectare a apelor pluviale de pe acoperiș, inclusiv înlocuirea țiglei, termoizolarea podului și consolidarea acoperișului. Fațadele au fost zugrăvite, iar cărămida aparentă a fost curățată cu jet de apă, lucrările fiind aici finalizate în proporție de 80%. În prezent, se lucrează la reabilitarea completă a fațadei principale, urmând a fi efectuate și lucrările de termohidroizolare a acoperișului sălii de sport, de înlocuire a tâmplăriei și a țiglelor fisurate sau sparte“, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Timișoara.

Valoarea totală a proiectului este de 8.230.701de lei, TVA inclus. Proiectul de reabilitare termică a fațadelor și a acoperișului va genera economii operaționale considerabile, de aproximativ 390.000 lei anual.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole