Timișoara: o bază sportivă de peste 40 milioane lei va fi construită în cartierul Ronaț pe locul actualului teren unde își desfășoară activitatea echipa de rugby

O bază sportivă nouă de peste 40 milioane lei va fi construită în cartierul Ronaț pe locul actualului teren unde își desfășoară activitatea echipa de rugby.

Proiectul a primit votul consilierilor locali și prevede refunctionalizarea terenului de sport, reabilitarea și extinderea clădiri existente, inclusiv utilități pentru baza sportivă situată în Ronaț.

Pe lângă terenul echipei mari, prevăzut cu nocturnă și tribuna acoperită, vestiare, centru de recuperare, camere tehnice, va exista un teren de antrenament aproape de dimensiuni oficiale pentru antrenament. Pentru copiii care vin spre acest sport, va exista un teren de dimensiuni mai mici, pe timp de iarnă acoperit, iar această zonă va beneficia și de o clădire cu vestiare separate pentru copii. Este anormal ca cei mici sa folosească vestiare comune cu tinerii sau adulții. Mai mult decât atât, clădirea va avea o sală de fitness, unde părinții pot petrece timp alături de sportivi și nu numai, dar va fi și un loc adecvat socializării, de unde părinții își vor putea urmării copiii pe terenul de antrenament. Acest proiect poate fi construit și etapizat pentru a nu pune presiune pe bugetul public, dar voi încerca și obținerea unei finanțări din alte surse“, au transmis reprezentanții Primăriei Timișoara.

Întregul proiect are o valoare de aproximativ 40 milioane lei, preț fără TVA.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole