Dominic Fritz, în plină campanie “chioșc exit“: sunt hotărât să eliberăm domeniul public de tot ce e ilegal

Primăria Timișoara derulează o campanie susținută de eliberare a domeniului public de structuri amplasate ilegal.

Vineri, 7 aprilie, două rulote care comercializează produse alimentare au fost ridicate de pe domeniul public. În zilele următoare sunt programate încă opt astfel de rulote.

Azi două. În zilele următoare, alte nouă. Eliberăm domeniul public de tot felul de structuri ilegale. În cazul așa-ziselor rulote ridicate azi, contractele de închiriere cu Primăria au expirat din ianuarie 2019 și au fost prelungite până în iunie 2021. Firma ne-a dat în judecată în 2021 și acum a pierdut definitiv. Azi, după mai multe solicitări, am intervenit și le-am ridicat de pe domeniul public. Toate costurile de ridicare și depozitare vor fi suportate de firma în cauză. Timișoara are de anul trecut un regulament clar de comerț stradal, a cărui respectare nu este negociabilă.  Sunt hotărât să continuăm eliberarea domeniului public de tot ce e ilegal și să restabilim respectul pentru lege. În Timișoara marea majoritate a comercianților respectă regulile, așa că nu ne lăsăm intimidați de o minoritate care prin diverse tertipuri își imaginează că poate fenta aplicarea legii“, a declarat primarul Dominic Fritz.

În total, trei societăți sunt vizate de măsuri administrative de ridicare a vehiculelor comerciale, tip rulotă, devenite de facto structuri cu caracter permanent.

Firmele vizate sunt AGIL SRL , DUMTIB SRL și PATIO SRL, ultima eliberând amplasamentul.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole