Nicolae Robu lansează o nouă petardă în direcția lui Dominic Fritz: “vai de capul lui – a acestui pretins Făt-Frumos”

Fostul primar Nicolae Robu a revenit revigorat după weekendul trecut și trece direct la atac. De data aceasta este vorba tot despre primarul Dominic Fritz.

“Oare chiar așa a fost orașul nostru, “vai de capul lui”, cum ne spune zilnic dl Fritz, până la venirea în fruntea sa a lui, a acestui pretins Făt Frumos, dovedit, însă, mai degrabă o încarnare a la fel de celebrului personaj din basmele noastre, Tândală?! Nu cumva Timișoara a fost, nu o dată, ci ani în șir în perioada 2012-2020 -și n-avem voie să uităm asta, pt că s-a întâmplat prin eforturile și sacrificiile noastre, ale timișorenilor ca și comunitate, în ansamblul său!-:

✅ orașul cel mai dinamic din România

✅ orașul cel mai recomandat pt investiții din România

✅ orașul cu cel mai mare volum de investiții străine (4.4 miliarde euro, în condițiile în care niciun alt oraș nu depășește 2 miliarde de euro)

✅ orașul cu cea mai mare dinamică în construcția de locuințe

✅ orașul cu cel mai redus șomaj

✅ orașul cu cei mai mulți tineri ca pondere în populația totală

✅ orașul cu cea mai mare suprafață verde pe cap de locuitor

✅ orașul cu cei mai mulți copaci pe cap de locuitor (nu ascultați propaganda, ci uitați-vă în jur, miile și miile plantați cu mine ca Primar sar în ochi, prin tinerețea lor!)

✅ orașul cu cea mai înaltă rată de reușită în implementarea proiectelor pe fonduri europene pe exercițiul anterior (100 %, în alți termeni: 35 din 35)

✅ orașul cu cel mai mare procent de absorbție de fonduri europene din ce putea absorbi pe exercițiul anterior (95.34 %) și fără penalizări de zeci de milioane euro, ca la alții, inclusiv la cei ce, chipurile, “ne-au luat-o înainte”, să folosesc clișeul repetat cu ostentație de propagandă, de câțiva ani

✅ orașul cu cele mai multe proiecte  aprobate pe fonduri europene pe exercițiul curent (aproape 100, majoritatea covârșitoare lăsate în implementare)

✅ orașul cu cea mai mare sumă  cumulată pe proiectele pe fonduri europene aprobate pe exercițiul curent (peste 570 milioane euro)

✅ orașul care a câștigat competiția pt titlul de capitală culturală europeană

✅ orașul cu cele mai multe pasaje construite în ultimii 8 ani (4 pasaje)

✅ orașul cu cele mai multe poduri construite în ultimii 8 ani (4 poduri)

✅ orașul cu cea mai mare clădire spitalicească construită după Revoluție (noua clădire a Spitalului de Copii, cu 8 niveluri)

✅ orașul cu cele mai multe și mai frumoase parcuri, toate modernizate în ultimii ani

✅ orașul cu cele mai multe mijloace de transport noi, moderne (cele mai multe, dar încă insuficiente!): tramvaie (30 Armonia), autobuze (30 Mercedes), troleibuze (50 Skoda), minibuze (20 Mercedes), vaporașe (7), biciclete (440), trotinete (100), la care se adaugă 44 autobuze electrice Karsan și 21 tramvaie de top mondial, Bozankaya, lăsate și unele și altele, contractate, cu banii conecși cu tot, din fonduri europene

✅ orașul cu malurile și vecinătățile imediate ale apei ce-l traversează, reabilitate și refuncționalizate și cu respectiva apă refăcută navigabilă după jumătate de secol

✅ orașul cu cea mai mare zonă pietonală compactă (33 de străzi, 5 piețe, 3 piațete)

✅ orașul cu cele mai multe locuri de parcare create în ultimii 8 ani (peste 8.000 de locuri)

✅ orașul cu cele mai multe flori

✅ orașul cu cele mai multe evenimente culturale (festivaluri, concerte, expoziții)

✅ orașul cu cele mai largi artere de trafic și cu cel mai performant sistem de semaforizare

📍Și-atunci, dacă e așa, cum își permite neica nimeni, personajul demn de porecla Tândală -dar atenție: alături de cea de Pinocchio, nu în locul ei!-, să ne jignească non stop, ca și comunitate, prin tot ce spune și face zi de zi?! Cine este el să desconsidere munca și sacrificiile noastre, ale tururor, pt orașul nostru?! Ne poate el prezenta măcar o realizare notabilă a lui în viață -are 38 de ani, avea timp berechet să aibă!-?!

📍Stimați timișoreni, chiar poate cineva crede că:

➡️ pt mizeria din oraș,

➡️ pt culturile de ambrozie,

➡️ pt buruienarul din parcuri,

➡️ pt buruienile sau pământul gol, în loc de de flori, din jardiniere,

➡️ pt gropile din drumuri,

➡️ pt amenda de 20 milioane euro -cea mai mare amendă luată vreodată de o instituție publică în România!-,

➡️ pt ținerea pe loc sau avansarea cu viteza melcului obosit a lucrărilor moștenite,

➡️ pt starea jalnică a școlilor, grădinițelor și creșelor,

➡️ pt toate lipsurile din spitale,

➡️ pt ținerea la semnat cu lunile a documentelor cetățenilor și firmelor

➡️ etc, etc,

chiar poate cineva crede că pt toate acestea pot fi de vină timișorenii, angajații Primăriei, societatea Primăriei Horticultura, societatea Primăriei  SDM, firmele private partenere, toată planeta, ce mai, numai dl Fritz și șleahta de incompetenți din jurul său, nu?!

📍Destul, d-le Fritz! Ai păcălit Timișoara o dată, a doua oară, nu-ți mai merge! Timișorenii s-au lămurit cine ești -chiar dacă refuzi să-ți publici actul de identitate și diplomele de studii- și ce poți -de fapt că nu poți nimic bun pt ei!-, s-au lămurit că nu interesele lor le reprezinți, ci interesele entităților din umbră care în niciun caz ca acte de caritate au cheltuit milioane și milioane cu promovarea dumitale! Suntem cu toții, noi timișorenii, destul de inteligenți să înțelegem că o miză mare, străină nouă, e la mijloc aici!

♦️P.S. “Tândală este un personaj fictiv din folclorul românesc. Numele său provine din verbul a tândăli – cu sensul de a pierde vremea fără a face nimic bun”. Citat din Wikipedia“, scrie pe două pagini și jumătate A4 fostul primar.  

Recomandările noastre

Cele mai citite articole