Dominic Fritz continuă lupta cu gunoaiele. În ultimele 10 zile, Poliția Locală a sancționat șapte șantiere, după amenda record de 130.000 de lei pentru groapa de gunoi clandestină din zona Mehala

Primarul Dominic Fritz anunță că va solicita impunerea de reguli mai stricte în privința gestionării deșeurilor din construcții.

În acest sens va introduce în Consiliul Local modificările ale reglementărilor deja existente.

“Vom introduce în Consiliul Local reguli mai stricte, privind trasabilitatea deșeurilor din construcții, adică să fie clar pentru toată lumea care este traseul deșeurilor din momentul preluării până la cel al predării lor și constructorii să aibă contracte cu firme autorizate în gestionarea deșeurilor. Este o practică ce trebuie să se oprească și transmit un semnal foarte clar tuturor celor care comit astfel de ilegalități că s-a terminat cu aceste lucruri. Vom amenda, ne vom folosi de toate pârghiile de care dispunem prin Poliția Locală pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple în Timișoara. Sper ca și Garda de Mediu să se trezească“, a declarat Dominic Fritz.

Amenzi pentru depozitarea deșeurilor din construcții

Cazul l-am prezentat public acum două săptămâni: o groapă de gunoi clandestină descoperită în zona Mehala – Ovidiu Balea, unde o firmă a transportat ilegal sute de tone de deșeuri din construcții de la diverse șantiere din oraș. Aici s-au făcut bani pe spatele sănătății noastre. Tot terenul. Un focar de infecție. Firma a încasat o amendă-record de 130.000 lei și a primit 15 zile timp să ecologizeze terenul pe cheltuială proprie și să predea deșeurile către o firmă autorizată în gestionarea lor. La finalul termenului, Poliția Locală va verifica din nou dacă terenul este integral salubrizat.  Oricine are deșeuri are obligația să le predea unei firme autorizate, și nu oricărei firme de transport care vine la șantier sau acasă, le încarcă și apoi le aruncă pe un teren viran în oraș. Orice firmă care preia deșeuri trebuie să aibă o autorizație și trebuie să arate că are unde să depună aceste deșeuri. În ultimele 10 zile, Poliția Locală a mai amendat șapte șantiere cu 30.000 lei, pentru proasta gestiune a deșeurilor și pentru murdărirea domeniului public“, a mai spus primarul Timișoarei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole