Timișoara: Tinerii care au primit terenuri gratuit de la primărie în zona Ovidiu Balea vor beneficia și de utilități introduse de municipalitate

Primăria Municipiului Timișoara va asigura infrastructura utilitară (apă, canalizare, reţele electrice, gaz, telefonie), adecvată dezvoltării viitoarei zone rezidențiale Ovidiu Balea, care include cele 128 de terenuri puse la dispoziție gratuit de municipalitate tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, pentru construirea de locuințe proprietate personală, informează municipalitatea.

Astfel, proiectul de hotărâre pentru aprobarea studiului de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţie „Viabilizare Zona de Locuinţe Ovidiu Balea” va fi supus aprobării Consiliului Local, în următoarea ședință de plen.

Terenul este situat în cartierul Mehala, fiind delimitat de străzile Lt. Ovidiu Balea, Grigore Alexandrescu şi linia ferată.

Lucrările propuse pentru viabilizarea zonei corespunzătoare celor 128 de parcele includ: introducerea şi asigurarea reţelelor de utilităţi, amenajarea carosabilului şi a trotuarelor, precum și amenajarea de zone verzi, piste pentru biciclete şi parcaje, acolo unde situaţia din teren permite.

Execuția acestui proiect va contribui, de asemenea, la îmbunătățirea calităţii mediului înconjurător, odată cu diminuarea surselor de poluare prin asigurarea unui sistem rutier corespunzător, precum şi a unui sistem de colectare şi scurgere a apelor de pe platforma străzilor.

Unul dintre obiectivele majore ale Primăriei Timişoara în ceea ce privește dezvoltarea orașului vizează, cu prioritate, acele proiecte care aduc o creştere a calității vieții cetățenilor în cartiere. Ca parte componentă a acestui plan, municipalitatea a inclus în cadrul listei de investiţii şi proiectul de modernizare a infrastructurii străzilor din zona menţionată.

Studiul de fezabilitate pentru obiectivul „Viabilizare Zona de Locuinţe Ovidiu Balea” a fost realizat de SC ASSISTENT HB SRL Timişoara.

Valoarea totală estimată a investiţiei „Viabilizare Zona de Locuinţe Ovidiu Balea” este de 22.775.259,79 lei (TVA inclus). Sursa de finanţare este bugetul local. Durata pentru execuția lucrărilor proiectate este estimată la 20 luni.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole