Nicolae Robu la limita de jos – se anunță de unul singur candidat al PNL la viitoarele alegeri: avem de luptat împotriva unui puternic grup de interese (geo)politico-economice germano-austro-român

Ieri, 1 noiembrie, PNL Timiș s-a întrunit într-o ședință a Biroului Politic Județean în care ar fi trebuit să fie validată candidatura lui Nicolae Robu la funcția de primar al Timișoarei, la alegerile locale de anul viitor.

Ședința a fost un eșec total, așa cum puteți citi AICI, deoarece la convocarea șefului PNL Timiș, Alin Nica și a secretarului general, Dănuț Groza, nu a răspuns decât o mână de oameni, majoritatea nefiind factori decizionali la nivelul filialei, ci sinecuriști angajați la instituțiile de stat conduse de membri din conducerea actuală a PNL Timiș. Cel mai important și relevant lucru este că au lipsit de la ședință aproape toți primarii filialei.

Ei bine, pentru Nicolae Robu acest lucru nu a contat, la fel cum nu a contat faptul că PNL Timiș nu a comunicat oficial până acum nicio decizie care să se fi luat în privința candidatului la funcția de primar al Timișoarei, dar, într-un mod ridicol pentru statutul domniei sale, s-a anunțat singur candidat pe pagina sa de Facebook.

Mai mult, anunțul lui Nicolae Robu vine în condițiile în care tot mai multe voci din PNL Timiș solicită demiterea conducerii actuale a organizației, așa cum puteți citi AICI.

Alături de un text pe care îl găsiți mai jos, Nicolae Robu a postat și o poză cu șeful PNL Timiș, Alin Nica, pe care până mai ieri îl gratula cu apelativul de “mojic“ și îi promitea că îl “va căuta DNA pentru a-și justifica averea dobândită din salariul extrem de mic de primar la Dudeștii Noi“.

Așadar, o poză cu Alin Nica ține loc de foruri statutare și decizii oficiale, ca și cu Alin Nica înseamnă partidul.

Vă reamintim că în fotografiile publicate în exclusivitate de Buletin de Timișoara de la ședința de ieri, 1 noiembrie, nu se observă a fi prezent viceprimarul Cosmin Tabără, cel care conduce momentan PNL Timișoara, însă în postarea sa Nicolae Robu afirmă că “candidatura mea a fost aprobată în unanimitate de Biroul Local Timișoara“, în condițiile în care sursele redacției noastre printre participanți au declarat că “din organizația Timișoara nu au participat nici 5 membri, nici cvorum nu au avut să supună la vot candidatura lui Nicolae Robu“.

Pe de altă parte, la aproape 70 de ani, Nicolae Robu consideră jignirile și calomniile spuse de-a lungul timpului drept ale tinereții valuri.

“CANDIDATURA MEA -APROBATĂ CU VOT UNANIM ÎN FORURILE DE CONDUCERE BPJ TIMIȘ ȘI BPL TIMIȘOARA. Este un lucru deja știut că după pierderea alegerilor în 2020, am considerat că 22 de ani în cele mai înalte funcții de conducere universitare -Prorector și Rector- urmați de 8 ani ca Primar, ani de dedicare trup și suflet, de dăruire de viață din viața mea pentru onorarea asumărilor, mi-au fost de ajuns și e timpul să-mi văd și eu mai mult de viața mea privată, mândru de ce-am lăsat în urmă-mi, și în universitate și în oraș și profund împăcat.

📌 Văzând însă, zi cu zi, că orașul a ajuns pe mâna unui individ nedemn de a-i fi în frunte, lipsit total de caracter și incapabil să facă față funcției și a unei șlehte acompaniatoare așișderea, cu toții cu cu totul alte interese decât cele ale comunității noastre, mi-am zis: eu nu pot asista pasiv la așa ceva! Prin urmare, ies la luptă și îmi depun candidatura pentru un nou mandat.

📌 Am declarat public toate acestea, menționând că prima opțiune este să candidez din partea PNL, iar a doua, să o fac ca independent.

📌 Ei bine, după aproape trei ani în care am dus de unul singur o luptă crâncenă împotriva răului abătut asupra orașului -singur e un fel de-a spune, cu un anumit înțeles doar, pentru că, de fapt, am avut mereu alături, pe Facebook, în diversele locuri în care am fost prezent: pe stradă, în supermarket-uri, în mall, etc, mulțime de timișoreni care mi-au adresat cuvinte de apreciere, m-au încurajat și și-au exprimat dorința ca eu să revin în funcția de Primar și am avut și am în continuare, desigur, două echipe de fani, tineri nemembri de partid, necunoscuți de mine anterior, care care m-au asistat cu un devotament nemaiîntâlnit de mine până acum în demersurile mele online-, mi s-a propus de către conducerea Filialei Timiș a PNL să facem din nou echipă împreună, eu din postura de candidat PNL.

📌 Trecând peste tot ce a fost, în timp, negativ, în relațiile mele cu diverși colegi liberali, în condiții de reciprocitate, 𝐚𝐦 𝐚𝐜𝐜𝐞𝐩𝐭𝐚𝐭, considerând că așa e înțelept, că  a ne irosi în mize mărunte ar fi păgubos pentru toți și că benefică e doar acțiunea unită, cu ținte mize mari, precum câștigarea pe linie a alegerilor din 2024.

📌 Ieri, 01.11.2023, reunite în ședință comună, Biroul Politic Local Timișoara și Biroul Politic Județean Timiș ale PNL au votat propunerea Președintelui PNL Timiș Alin Nica și Secretarului General PNL Timiș Dănuț Groza ca, date fiind rezultatele mai multor sondaje, ultimul din iunie-iulie 2023, subsemnatul să fiu desemnat candidat din partea PNL la funcția de Primar al Timișoarei. Propunerea a fost aprobată cu unanimitate de voturi.

📌 Am mulțumit și mulțumesc colegilor pentru aprecierea și încrederea din spatele acestui vot și îi chem la muncă și la luptă!

📌 Trebuie să conștientizăm că avem de luptat nu cu personajul nul Dominic Samuel Fritz, ci cu un puternic grup de interese (geo)politico-economice germano-austro-român ce se află în spatele lui, el fiind un simplu mercenar, cu școală de așa ceva, însă!

📌 Împreună, noi, timișorenii care ținem la orașul nostru, cu toții, dincolo de ce ne desparte în diversitatea noastră, 𝐏𝐔𝐓𝐄𝐌 𝐅𝐀𝐂𝐄 𝐓𝐈𝐌𝐈𝐒̦𝐎𝐀𝐑𝐀 𝐃𝐈𝐍 𝐍𝐎𝐔 𝐂𝐄-𝐀 𝐅𝐎𝐒𝐓 𝐒̦𝐈 𝐌𝐀𝐈 𝐌𝐔𝐋𝐓 𝐃𝐄𝐂𝐀̂𝐓 𝐀𝐓𝐀̂𝐓!“, a scris Nicolae Robu.

Miki Boxeru îi dă replica lui Dominic Fritz în privința terasei Boss: a început campania electorală, din câte am înțeles a scăzut în sondaje – sunteți vai și amar, nu știu dacă luați 5% – am rămas tâmpit, eu am fost un susținător al lui Fritz, sunt cetățean german – Robu și-a ținut cheful înainte de a ieși primar la terasă la noi

Primăria Timișoara, prin primarul Dominic Fritz, a câștigat definitiv procesul împotriva reprezentanților Terasei „Boss”, asupra cărora au fost dispuse măsuri de demolare a construcțiilor ilegale care ocupă domeniul public. M…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole