Nou scandal intern la PNL Timiș – se cere demiterea secretarului general Dănuț Groza: a făcut afirmații publice calomnioase în repetate rânduri

Ieri, 1 noiembrie, PNL Timiș s-a întrunit într-o ședință a Biroului Politic Județean în care ar fi trebuit să fie validată candidatura lui Nicolae Robu la funcția de primar al Timișoarei, la alegerile locale de anul viitor.

Ședința a fost un eșec total, așa cum puteți citi AICI, deoarece la convocarea șefului PNL Timiș, Alin Nica și a secretarului general, Dănuț Groza, nu a răspuns decât o mână de oameni, majoritatea nefiind factori decizionali la nivelul filialei, ci sinecuriști angajați la instituțiile de stat conduse de conducerea actuală a PNL Timiș. Cel mai important și relevant lucru este că au lipsit de la ședință aproape toți primarii filialei.

În lipsa unui document oficial al filialei, nu știm nici la ora actuală care a fost deznodământul ședinței respective, ci doar informații conjuncturale sau scurse pe surse prin diverse gazete de perete.

Însă, eventuala desemnare a lui Nicolae Robu ridică mari semne de întrebare privind statutul PNL, deoarece în cadrul organizației era în desfășurare o competiție internă în urma căreia trebuia stabilit candidatul la funcția de primar al Timișoarei, competiție în care s-au înscris actualul viceprimar Cosmin Tabără și fostul director al STPT, Sorin Supuran.

Fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, nu era înscris în competiția respectivă, dar nici competiția internă nu a fost anulată oficial prin niciun document public.

Drept urmare, astăzi, 2 noiembrie, Sorin Supuran cere demiterea lui Dănuț Groza, primar al orașului Sânnicolau Mare, din funcția de secretar general al PNL Timiș.

Având în vedere declarațiile recente ale Secretarului General al PNL Timiș, Danut Groza, și maniera sa lipsită de respect față de colegii liberali care au susținut și continuă să sprijine activitatea filialei, precum și lipsa de respect față de Statutul PNL, dar și față de reprezentanții mediului antreprenorial cu orientare liberală care coordonează destinele a peste 5000 de angajați din județul Timiș, precum și a numeroși colegi liberali care au condus instituții importante la nivel județean și național, chiar și colegi parlamentari, primari, viceprimari si consilieri locali în funcție, consider că este necesar să reamintesc că, Danut Groza a contribuit la tensiunile din timpul mandatului d-lui Robu, cerându-i demisia public din funcția de Președinte și biroului politic de la aceea dată, atât înainte, cât și după pierderea alegerilor la Primaria Timișoara. De asemenea, a făcut afirmații publice calomnioase în repetate rânduri la adresa dumnealui si a unor membri din biroul politic și în detrimentul intereselor filialei. Credem că Secretarul General actual este sursa multor neînțelegeri, menținând starea de conflict între colegii primari și exercitând o influență negativă asupra Președintelui Filialei și a Biroului politic județean actual. Prin urmare, solicit în nume personal și al unui grup larg de susținere schimbarea lui Danut Groza din funcția de Secretar General, propunerea unui nou Secretar General și cooptarea membrilor de marcă liberali și a reprezentanților mediului de afaceri importanți în Biroul politic județean pentru a restabili echilibrul, unitatea, armonia și consolidarea filialei în perspectiva anului electoral 2024. Fac un apel și la conducerea națională să solicite Președintelui Alin Nica schimbarea imediată a Secretarului General și să se implice în clarificarea situației extrem de tensionate din Timiș, pentru a evita pierderea de colegi primari la viitoarele alegeri locale“, a scris Sorin Supuran pe pagina sa de Facebook.

PNL Săcălaz are o nouă conducere

Filiala PNL Săcălaz și-a ales noua echipă de conducere, se arată într-un comunicat de presă. BPL Săcălaz este format din următoarea echipă: Președinte:  Sabin Emilian Ceontea Vicepreședinți:      Pînzariu Catalin Kemecsei…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole