Nicolae Robu l-a umplut de penibil pe șeful PNL al CJ Timiș. Alin Nica depășit în sondaj de Roxana Iliescu, consilier local în Timișoara

Sondajul de opinie al Sociopol pentru Timișoara dat publicității sâmbătă, 17 septembrie 2022, arată mediocritatea în care se scaldă actualul șef al PNL și CJ Timiș, Alin Nica, dar și Partidul Național Liberal în general.

Cu idei de candidatură la funcția de primar al Timișoarei, Alin Nica nu ar putea fi ales nici măcar șef de scară, șef de cartier, mai ales în marele Soarelui, fiind deja o pălărie prea mare, conform datelor sociologice, pe care le găsiți AICI.

Astfel, ștabul penelist – ajuns să fie condus de graficele administratorului public al județului, Marian C. Vasile, care de facto conduce CJ Timiș din sisteme tabelare – este depășit în sondajul amintit de către un simplu consilier local din Timișoara.

Este vorba despre Roxana Iliescu, de la partidul Pro România. 

Conform sondajului, Roxana Iliescu ar obține 9% în cazul unei candidaturi pentru funcția de primar al Timișoarei, în timp ce actualul șef al PNL și CJ Timiș, Alin Nica, ar obține doar 7%. O situație ridicolă pentru peneliști, care ar fi îngenunchiați dacă duminică ar avea loc alegeri.

Explicația este extrem de simplă.

În timp ce Roxana Iliescu a fost un consilier local vocal, implicat și cu atitudine, șeful PNL Timiș, Alin Nica, nu a făcut nimic pentru un județ întreg din funcția de șef al Consiliului Județean. Practic, a ars gazul de pomană, și asta la un preț neplafonat.

În timp ce Consiliul Județean condus de Alin Nica a pus în cap extinderea la patru benzi a drumului județean Timișoara – Dumbrăvița – A1, consilierul local Roxana Iliescu a rezolvat problemele unor cartiere întregi unde cetățenii trăiau de ani de zile cu adevărate focare de infecție la ușă datorită garajelor abandonate și a reușit să deblocheze zeci de demolări în diferite zone din municipiu. 

În timp ce Consiliul Județean condus de Alin Nica a pierdut finanțarea pe PNRR pentru reabilitarea Castelului Huniade, consilierul local Roxana Iliescu s-a bătut în Consiliul Local pentru curățenie, spații vezi sau problema căldurii.

Adică a făcut sau măcar a încercat de foarte multe ori să facă ceva pentru oameni din simpla postură de consilier local, cu un partid muribund, pe cale de dispariție, fără un aparat administrativ pe mână sau zeci de primari alături.

În schimb, șeful CJ Timiș, Alin Nica, a fost preocupat doar să-și pună în funcții sinecuriștii rămași loiali doar pe interes și să căpușeze Consiliul Județean Timiș cu incompetenți și persoane dubioase, veritabili pușcăriabili, sau să-și treacă prin foc și sabie partidul, cu scandal după scandal și execuții politice aiuritoare.

Setea de circ a neputinciosului șeful penelist este aproape egală cu incompetența sa administrativă.

Buletin de Timișoara a atras atenția în mod chiar prea repetat asupra incompetenței crase cu care Alin Nica și echipa sa conduc administrația județeană, fapt confirmat prin desele luări de poziție pe această temă atât ale USR, cât și ale PSD, dar mai ales confirmate de Scrisoarea prim-vicepreședintelui PNL Timiș, Marilen Pirtea, o oglindă în care s-a văzut ca lumina zilei putregaiul produs de actuala conducere a PNL Timiș în nici doi ani.

Anchetele publicate de Buletin de Timișoara v-au arătat cine este acest personaj nefrecventabil, insalubru, dincolo de gogoșii electorali vânduți unor naivi spre proști. Drept dovadă intenția de vot pentru Alin Nica este ridicolă, situată între 1 și 7%, spre comparație cu Nicolae Robu, care are o intenție de vot de 28%.  Nica go home to Dudești, ar fi soluția cea mai nimerită pentru acest produs de laborator pe care experimentul a eșuat.

Ștabul penelist Alin Nica ar fi interesant să-și pună administratorului public să-i explice prin tabele și prin grafice cum de a ajuns în această situație, deoarece nu ne îndoim că rapoartele de activitate arată o activitate intensă și productivă a Consiliului Județean, pentru că vorba aia, vă dă Roxana Iliescu cu cricul în cap de după roata de rezervă, viceprimarul Cosmin Tabără.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole