Nicolae Robu, despre condamnarea în cazul angajărilor trucate: eu nu am bube – eu nu sunt marioneta nimănui – totul este calomnie la adresa mea – te înșeli cu oamenii, să dea socoteală cei care au greșit

Fosta șefă a Serviciului Resurse Umane al Primăriei Timișoara, Rodica Aurelia, din mandatului lui Nicolae Robu, a fost marți condamnată cu suspendare de către Tribunalul Timiș pentru angajări trucate, ea fiind anterior urmărită penal de DNA, în dosarul care avizat concursuri de angajare în primărie, în perioada 2018 – 2020. 

Sentința pe scurt arată că Rodica Aurelian a fost condamnată la 3 ani cu suspendare, 4 ani termen de încercare (nu poate fi aleasă, nu poate ocupa funcții publice de conducere), 100 de zile de muncă în folosul comunității la Garda de Mediu sau AJPIS și 3.500 de lei cheltuieli de judecată, așa cum puteți citi AICI.

Fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, a declarat, după aflarea sentinței, la o emisiune a TVR Timișoara, că trebuie să dea socoteală cei care au greșit.

Da, au fost și să dea socoteală cei care au greșit. S-a văzut limpede că ei își permit să pună presiune pe instituțiile statului român, doar-doar îmi pun și mie o bubă în cap. Eu nu am bube, nimeni nu m-a acuzat și nici nu o să mă poată acuza că nu am comis așa ceva, de corupție, de foloase necuvenite, nimeni nu m-a acuzat, totul este calomnie la adresa mea dusă de ani de zile sistematic pentru că eu sunt un tip pe picioarele lui. Și nu sunt comod pentru asta, eu nu sunt marioneta nimănui și în țara asta se pare că sunt creați oameni cărora să li se amintească de un dulap, de un sertar, de mai eu ce alte lucruri. Da, să dea socoteală, te înșeli cu oamenii. Cum să știu eu de așa ceva? Cum să tolerez? Sigur ă te înșeli cu oamenii, de unde să îmi treacă mie prin cap că l-a pomenit pe Răvășilă, a făcut treabă foarte bună ca funcționar, dar dacă încalcă legea, dacă e corupt nu are căuta în preajma mea și eu m-am dus la DNA cu stickul după ce am văzut despre ce este vorba. La angajări, cum să tolerez eu așa ceva, dau socoteală cei care au greșit și au și luat deja sancțiunile legale“, a declarat Nicolae Robu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole