Exclusiv. Primăria Giarmata plătește 20.000 de lei pentru un sondaj de opinie. Primar: mi se pare foarte important să ai contact cu realitatea comunității

Locuitorii comunei Giarmata au nevoie de un sondaj de opinie, în cazul în care nu știau că doar asta le mai lipsește, în rest au o “țară ca afară”. Cert este că îl plătesc, indiferent că le trebuie sau nu.

Necesitatea studiului este justificată de primarul Claudiu Mihălceanu prin faptul că vrea să afle ce își doresc cetățenii.

“Cercetarea sociologica la care faceti referire a fost bugetata in consiliul local, in proiectul de buget a anului 2021, la propunerea mea. Achizitia s-a facut, conform legii, pe SICAP si am solicitat ca aceste chestionare sa se faca fata in fata cu respondentii, nu telefonic sau online iar marja de eroare sa nu fie mai mare de 2,9%. Mi se pare foarte important sa ai contact cu realitatea comunitatii pe care o conduci iar acest instrument de cercetare este folositor atat mie, ca primar, cat si consiliului local, pentru ca tot ce se face in comuna sa fie conform nevoilor si cerintelor populatiei, indiferent ca vorbim despre investitii, serviciile oferite de primarie sau atitudinea angajatilor. Feedbackul cetatenilor comunei cu privire la aceste lucruri, consultarea prin orice metoda, pentru mine, ca primar, este cea mai importanta“, a declarat primarul comunei Giarmata, pentru Buletin de Timișoara.

Înainte de a ajunge primar, Claudiu Mihălceanu a ocupat funcția de viceprimar. Așadar, în toți anii petrecuți în fruntea administrației nu a reușit să își dea seama cam ce nevoi are comunitatea în care trăiește și ce își doresc cu adevărat cetățenii.

Pentru ca primarul să afle totuși dorințele locuitorilor comunei, unii probabil chiar vecini sau rude, Primăria Giarmata plătește 20.000 de lei pentru sondajul de opinie.

Achiziționat a fost realizată în data de 2 decembrie prin cumpărare directă, din Sistemul Electronic de Achiziții Publice, așa acum puteți vedea în imaginea de la finalul articolului.

“Autoritatea contractanta solicita servicii de elaborare studiu sociologic care cuprinde urmatoarele activitati: cercetare sociologica fata-in-fata cu respondentul, la domiciliul acestuia. -esantionarea- selectia probabilista a punctelor de esantionare si a persoanelor cu esantionul reprezentativ pentru populatia adulta a comunei Giarmata. Numarul total de chestionare interpretate: 350“, se arată în solicitările primăriei.

Banii vor ajunge la o asociație din Ocna de Fier, Caraș-Severin – Asociatia Kreativ Research Centrul de Studii Media si Cercetari Sociale, care s-a angajat să preseze următoarele servicii:

“Elaborare studiu sociologic cuprinde urmatoarele activitati: 1. elaboarea instrument de cercetare a comunitatilor indicate pentru urmatoarele metode investigative: 1.1.ancheta sociologica pe baza de chestionar administrat de operatori de teren care vizeaza aspecte cantitative; 2. metode de esantionare reprezentativa populatiei vizate indicate de beneficiar: între 500 si 1000 persoane 3. instruirea si coordonarea operatorilor de teren 4. interpretarea rezultatelor funizate în urma aplicarii metodelor de cercetare sociologica Numar total de chestionare interpretate: între 400 – 1000 Serviciile sunt prestate prin personal calificat si specializat in domeniul cercetarii sociologice“, este precizat în descrierea serviciilor care urmează să fie prestate de către asociație.

Locuitorii comunei Giarmata pot merge de acum înainte liniștiți la somn. După ce datele sondajului vor fi prelucrate, administrația va cunoaște exact necesitățile lor și se va pune pe treabă pentru a da poporului ce vrea poporul.

Pe de altă parte, stimați cetățeni, acum aveți ocazia să profitați, iar când operatorul va ajunge la ușa dumneavoastră, să vă întrebe ce vă lipsește, puteți să adăugați pe lista dorințelor orice vă trece prin cap. Oricum vine Moș Crăciun. Realizările, mai la moș-așteaptă.

Foto: timisoreni.ro

Recomandările noastre

Cele mai citite articole