Nicolae Ciucă, despre situația din PNL Timiș: ne interesează să recâștigăm primăriile municipiilor – mai presus de interesele personale sunt interesele partidului

Liderii PSD și PNL au vizitat vineri șantierul Centurii de Sud a Timișoarei.

Au fost prezenți la Timișoara premierul Marcel Ciolacu, șeful PNL și președinte al Senatului, Nicolae Ciucă, șeful interimar al Camerei Deputaților și lider al PSD Timiș, Alfred Simonis, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, secretarul general al PNL, Lucian Bode, candidatul PNL și cel mai probabil și al PSD la Primăria Timișoara, Nicolae Robu, alături de deputatul Marilen Pirtea, posibil viitorul președinte al PNL Timiș.

A lipsit actualul șef al PNL Timiș Alin Nica, care a organizat, tot vineri, un fel de “revoluție“ a “țăranilor de pe sate“, o acțiune de frondă, un fel de “mineriadă a primarilor“, la adresa conducerii centrale a PNL care urma să viziteze județul, așa cum puteți citi AICI.

Preşedintele PNL; Nicolae Ciucă, a declarat cu ocazia vizitei, că în şedinţa coaliţiei de luni se va decide dacă la alegerile locale din municipiile reşedinţă de judeţ Timişoara, Braşov şi Bacău se va merge în alianţă cu PSD.

Pe noi ne interesează, la nivelul coaliţiei, să recâştigăm primăriile municipiilor unde nu avem primari”, a precizat Ciucă.

Preşedintele PNL a fost întrebat despre situaţia de la PNL Timiş.

Este o chestiune care, din punctul meu de vedere, se va rezolva şi aşa cum i-am spus şi domnului preşedinte şi i-am transmis cât se poate de transparent şi de clar, urmează să avem luni o şedinţă a coaliţiei şi pe noi ne interesează, la nivelul coaliţiei, să găsim cea mai bună formulă astfel încât să recâştigăm primăriile municipiilor de judeţ acolo unde nu avem primari”, a spus Ciucă la Timişoara.

El a precizat că, aşa cum la Capitală au găsit o formulă prin care ambele partide să asigure implicarea şi sprijinul politic pentru un proiect prin care sunt convinşi că vor reuşi să îi convingă pe locuitorii Capitalei să dea votul de încredere, la fel vor face şi în municipiile reşedinţă de judeţ Timişoara, Braşov şi Bacău.

Când vine vorba de interesele personale, nu trebuie să le generalizăm într-un fel sau altul sau să ţinem cont de scopul politic”, a arătat preşedintele PNL, adăugând că fiecare e membru de partid şi mai presus de ei sunt interesele partidului.

Despre o posibilă plecare din partid a celor care nu vor să susţină caniddatura lui Alfred Simonis la CJ Timiş, preşedintele PNL Nicolae Ciucă a spus că este un om al dialogului.

Înţeleg, este vorba despre competiţia aceasta pe care împreună am decis ca la nivel naţional, în fiecare judeţ, să o lăsăm să se manifeste cât se poate de democratic, alegând şi asumându-ne conducerile partidelor o listă comună la europarlamentare şi este o chestiune absolut simplă, pentru că vrem să avem o echipă de europarlamentari cât mai consolidată, cât mai coerentă, ca să reprezinte interesele României. Iar în cele trei municipii mergem pe o formulă similară şi sperăm să fie o formulă care să aibă şi un numitor comun. Nu va avea un numitor comun, atunci fiecare răspunde şi îşi asumă”, a spus șeful PNL.  

Nicolae Ciucă a precizat că luni se va decide candidatul la președinția Consiliului Județean Timiş.

Răspunderea este a filialei, aici nu este vorba doar ce se întâmplă la nivel de persoană, de lider de filială ci este vorba de întreaga filială, pentru că este o chestiune care vizează mobilizarea întregului activ de partid, pentru CJ”, a completat Ciucă.

Despre faptul că Alina Nica a fost votat deja de filială candidat, Nicolae Ciucă a spus: ”Conducerea centrală are obiective care vizează harta întregii ţări”.

Preşedintele Consiliului Judetean Timiş, Alin Nica, preşedinte al PNL Timiş, a anunţat că va candida pentru un nou mandat, în ciuda faptului că nu are susţinerea colegilor liberali de la conducerea naţională a partidului. Nica a afirmat că nu îşi doreşte să calce în picioare sacrificiul timişorenilor care au luptat la Revoluţia din Decembrie 1989 pentru a scăpa de comunism şi a arătat că ceea ce se întâmplă în spatele uşilor închise nu are nicio legătură cu democraţia.

Nu îmi dau demisia, mă lupt până la capăt pentru PNL. Dacă colegii din PNL naţional aleg să mă excludă sau să ia vreo măsură împotriva mea, eu voi fi împăcat cu ideea că tablourile brătienilor să nu cadă jos de ruşinea că au demis un preşedinte liberal pentru a oferi judeţul PSD”, a susţinut el.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole