Alin Nica, care a făcut nimica, vorbește despre „lipsa de experiență a echipei USR+” care nu știe și nu înțelege administrație

Și-a adus aminte Alin Nica că este președinte de partid. Într-o lungă postare fără prea multă esență, pe o pagină de socializare, a anunțat că a votat în BPN al PNL pentru susținerea lui Florin Cîțu în funcția de premier. Nica „mare fan” încă de la începutul formării coaliției cu USR+, vorbește despre lipsa de experiență a acestora.

„Am votat astăzi în Biroul Național Permanent PNL rezoluția de susținere pentru exercitarea, în continuare, de către Florin Cîțu a funcției de premier al Guvernului României. Chiar de la începutul guvernării, în Coaliție, a fost vizibilă, la nivel național, lipsa de experiență a echipei USR-PLUS. Pe parcurs, lucrurile s-au agravat deoarece aceia care nu știu și nu înțeleg administrație au început să își crească orgoliile și să promoveze interese de grup. De la declarații pompoase la fapte concrete este un drum lung pe care majoritatea liderilor USR-PLUS nu au capacitatea să îl parcurgă. Ca să-și mascheze neputința, încearcă să abată atenția de la problemele aflate în discuție și inventează conspirații și explicații fantasmagorice fără legătură cu realitatea”, spune Nica.

De asemenea, liderul liberalilor din Timiș spune că „fără reținere” că acest conflict național cu USR+ s-a născut „din rezistența PNL la șantaj”.

„Conflictul Național cu USR-PLUS s-a născut din rezistența PNL la șantaj și nu am nicio reținere să afirm asta. Liderii naționali USR-PLUS au forțat limitele Coaliției și au cerut lucruri care nu au legătură cu interesele cetățenilor. Cu alte cuvinte, au riscat blocarea dezvoltării comunităților locale ca să obțină avantaje de partid. Iar când șantajul nu a funcționat, au ieșit public, zgomotoși ca de obicei, să se vaite din motive inventate. Programul ”Anghel Saligny” nu este despre ambiții, ci despre dorința noastră, ca formațiune a Coaliției, de a guverna și în folosul comunităților locale. Noi, PNL, încă ne exprimăm ca parteneri ai unei coaliții și avem încredere că, în al doisprezecelea ceas, USR-PLUS va onora responsabilitatea de a guverna împreună”, mai Nica pe Facebook.

Nica nu crede că USR+ poate vota alături de AUR împotriva propriului Guvern.

„Nu cred că un partid cu intenții oneste se poate coaliza cu AUR și poate vota împotriva propriului Guvern. Sper ca ieșirile publice USR-PLUS să fie doar un derapaj temporar, căci dincolo de orice diferențe, ceea ce ne unește și ne-a adus împreună cântărește mult mai mult: dorința de a moderniza cu adevărat România și de a ține PSD mai departe în opoziție. Programul ”Anghel Saligny” este despre acces la servicii de bază ale secolului 21 într-o țară europeană. Apa și canalul, rețeaua de gaz și drumurile moderne trebuie să țină de firescul vieții de zi cu zi al fiecărui român, din fiecare localitate a țării. Este o normalitate și o necesitate pe care actuala Coaliție s-a angajat să le realizeze, iar dacă USR-PLUS continuă să submineze guvernarea, sunt sigur că premierul Florin Cîțu va asigura dezvoltarea României și fără contribuția unor aliați care în loc să ajute România, o încurcă”, conchide președintele PNL Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole