Ministrul care a lăsat Timișoara în frig a fost luat de gât și făcut hoț de parlamentarul care a intrat peste Dominic Fritz în primărie

Şedinţa de plen de luni a Camerei Deputaţilor în care se dezbătea moţiunea simplă a USR a fost suspendată, după ce discursul ministrului Energiei, Virgil Popescu, a fost întrerupt de George Simion, lider al AUR, care a mers la tribună şi l-a luat de braţ, având şi un schimb de replici cu Popescu.

În timpul discursului ministrului Popescu, George Simion a vociferat din sală.

„Îl rog pe domnul Simion să se ducă la Putin să scadă preţul la gaze”, i-a transmis Popescu lui Simion.

În replică, acesta a venit la tribună şi l-a bruscat pe Popescu, numindu-l ‘hoţ’. Nici Popescu, nici Simion nu purtau mască.

Şedinţa a fost întreruptă pentru scurt timp, după care preşedintele de şedinţă, Daniel Suciu, a spus că este fără precedent ca un ministru să fie agresat fizic în timpul discursului în Parlament şi a suspendat şedinţa.

Deputatul AUR George Simion a declarat că s-a dus la prezidiul Camerei Deputaţilor în timp ce ministrul Energiei, Virgil Popescu, îşi susţinea discursul pentru a îi spune că „este un hoţ”.

„Am fost la domnul Virgil Popescu la prezidiu să îi spun că e un hoţ, pentru că este un hoţ. Nu e nicio agresiune, că nu i-am făcut nimic. (…) M-a deranjat faptul că e un hoţ şi i-am zis că este un hoţ şi vorbesc în numele a milioane de români care sunt deranjaţi de facturile pe care le primesc. Şi omul acesta vine şi minte cu nonşalanţă. Este posibil aşa ceva? Trebuie să mai zicem câteodată şi adevărul de la tribuna Parlamentului. Dacă vezi un hoţ, te duci la el şi îi zici că e un hoţ, pentru că nu e posibil să îl ţină în braţe, ştie tot PNL-ul, ştie tot USR-ul, întrebaţi-l şi pe domnul Năsui, că au fost la guvernare împreună”, a spus Simion la Palatul Parlamentului.

Reamintim că recent George Simion a luat cu asalt Primăria Timișoara și a forțat intrare spre biroul primarului Dominic Fritz.

UPDATE

Şedinţa Camerei Deputaţilor a fost reluată, luni, după incidentul în care liderul AUR George Simion l-a bruscat la tribună pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, însă acesta nu va mai participa şi va depune punctul de vedere în scris, iar deputaţii PSD, PNL, UDMR şi ai minorităţilor naţionale părăsesc şedinţa.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole