Județul Timiș cară timișorenii cu autobuzul, ca la alegeri, spre Capitala Culturală Europeană Novi Sad. Acolo chiar se va întâmpla ceva în 2023

Autobuz direct către Novi Sad, proiecte culturale comune și schimb de bune practici pentru Timișoara Capitală Europeană a Culturii

Consiliul Județean Timiș a găzduit astăzi întâlnirea între reprezentanții proiectelor Capitală Europeană a Culturii Timișoara și Novi Sad în cadrul seriei de evenimente dedicate Zilei Județului Timiș.

S-au discutat oportunități de colaborare între cele două viitoare capitale culturale din punct de vedere cultural, turistic și al asigurării unei linii de transport direct între Novi Sad și Timișoara.

În cadrul întâlnirii, Tijana Bugarski, director al Galeriei Matica Srpska, a lansat invitația pentru o vizită de lucru la Novi Sad, cu scopul de a schimba bune practici în organizarea programului cultural în contextul pandemic. A fost reluată astfel o cooperare existentă încă din 2019, care din păcate a fost oprită de situația sanitară la nivel european.

La întâlnire au mai participat Iulia Popovici – secretar de stat în Ministerul Culturii și Ruben Lațcău, viceprimar al Timișoarei.

Acțiunea a fost urmată de un prânz lucrativ pe tema OUG 42 între reprezentanții celor două aparate de specialitate, al Primăriei Timișoara și al Consiliului Județean Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole