Dominic Fritz: secretarul de stat pentru relații internaționale al Landului Berlin este româncă – ne-am salutat în românește

Primarul Dominic Fritz își continuă turneul în Germania pentru a promova Timișoara Capitală Europeană a Culturii.

Zilele trecute edilul s-a aflat la Ambasada României din Berlin.

Astăzi, Dominic Fritz a participat la ”Berlin Conference 2022” unde le-a vorbit despre Timișoara politicienilor și jurnaliștilor germani și unde a avut parte de o surpriză.

Cu Secretarul de stat pentru relații internaționale din Berlin m-am salutat în românește. Ana-Maria Trasnea e româncă get-beget. A ajuns în Germania în 2007. A studiat la Berlin, apoi la Frankfurt și de acolo în Spania. S-a întors în Germania, a muncit, s-a implicat în politică și în campanii civice. Acum e Secretar de stat pentru relații internaționale al Landului Berlin, o funcție obținută în urma alegerilor de anul trecut. Și una din româncele active în politica și administrația de vârf din Germania. În calitatea asta, m-am întâlnit astăzi cu ea, la Berlin și am vorbit despre programul pe care îl pregătim pentru anul viitor, dar și despre cât de important e să atragem oamenii în viața politică și în cea a orașului, fie că suntem în România sau în Germania. Poveștile noastre politice – a mea, a Anei-Maria și a multor alți români sau germani ar fi fost imposibile în afara cadrului european, care creează o Europă pentru toți. Despre povestea Timișoarei, diversitatea ei și potențialul de inovare în Europa le-am vorbit și politicienilor și jurnaliștilor germani, la ” Berlin Conference 2022 – Co-Creating Europe from the Bottom-Up!”. Iar, reacțiile pozitive primite zilele astea în capitala Germaniei mă fac să fiu încrezător că anul viitor povestea Timișoarei va inspira Europa“, povestește Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole