UVT a găzduit un dialog fascinant al celor șase scriitori contemporani de excepție

Seara de vineri a fost marcată de evenimentul special, găzduit în Aula Magna „Ioan Curea” a Universității de Vest din Timișoara, unde scriitori contemporani de excepție s-au întâlnit cu publicul timișorean, la invitația comunității academice din UVT. Mircea Cărtărescu, Ioana Pârvulescu, Radu Paraschivescu, Tatiana Niculescu, Ioana Nicolaie și Vlad Zografi au susținut un dialog moderat de criticului literar Mircea Mihăieș, într-o incursiune prin universul literaturii ficționale.

Acest dialog special, intitulat „Fiction & Company”, s-a înscris în seria evenimentelor realizate sub genericul „La UVT, Cultura este Capitală!”, fiind un prilej deosebit în care studenții, universitarii și timișorenii s-au întâlnit întâlnească față în față, după o lungă perioadă de restricții, cu scriitori care au dat nenumărate titluri definitorii pentru literatura română.

Marilen Gabriel Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara: „Cu mare bucurie si emoție, am avut prilejul de a găzdui astăzi, în Aula Magna „Ioan Curea” a Universității de Vest din Timișoara, intelectuali de marcă ai culturii române, șapte scriitori contemporani care au intrat într-un dialog fascinant. Chiar dacă  vremurile sunt tulburi, cu mai multe crize suprapuse și cu un conflict absurd pentru secolul nostru, la granițe, comunitatea UVT perseverează și își asumă ambiția de a pune preț pe valorile vii ale culturii române și universale, cele care ne înalță spiritul și ne cultivă cunoașterea. Mulțumim distinselor scriitoare Ioana Nicolaie, Tatiana Niculescu și Ioana Pârvulescu, precum și distinșilor scriitori Mircea Cărtărescu, Radu Paraschivescu și Vlad Zografi, care, alături de criticul literar și universitarul Mircea Mihăieș, au susținut un regal dedicat literaturii ficționale, în Aula Magna UVT”.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole