Gerald “Bilă“ Simonis ar putea fi viitorul primar al comunei Moșnița Nouă. Conform unui sondaj online actualul primar liberal Florin Bucur s-ar face de râs

Gerald Simonis, poreclit “Bilă“, fratele actualului șef al PSD Timiș, Alfred “Freddy“ Simonis, ar putea fi următorul primar al comunei Moșnița Nouă.

Un sondaj online arată că dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri Gerald “Bilă“ Simonis ar obține cu ușurință, ca și candidat independent, locul întâi cu peste 500 de voturi. Pe locul al doilea s-ar situa la mare distanță Paul Czernay de la Partidul Verde, care ar obține puțin peste 30 de voturi, iar pe locul al treilea s-ar clasa Cristian Fritz de la USR cu peste 20 de voturi. Primarul în funcție, liberalul Florin Bucur ar obține abia locul al cincilea cu 15 voturi, sub eventualul candidat Marian Dobre, care ar avea 16 voturi.

Facem precizarea că numărul de voturi este irelevant în situația de față, dar poate indica o tendință a votanților din comuna periurbană, care nu par a mai aprecia administrația liberală din localitate.  

Comentatorii sondajului spun că actualul primar se bucură însă de simpatia vârstnicilor.

“Pai nu este relevant! Multimea fb e mai mica decat cei batrani care baga cu bucur!“, spune Mihai Neagu.

Un alt comentator al sondajului atrage atenția asupra unui aspect comun tuturor comunelor de lângă Timișoara, domiciliul din buletin.

 “(…) mai e o problema: cei care nu au domiciliul in Mosnita…sunt mult prea multi. Ar conta si acestia“, precizează Helga Andrea Crișan.

Scorul de la alegerile locale precedente dau speranțe susținătorilor lui Gerald “Bilă“ Simonis.

“Eu spun ca urmatorul primar va iesi Gerald Simonis pentru ca a fost diferenta foarte mica, intre el si bucur …….. dar actualul primar nu stiu ce se intampla cu el ….in primul mandat sa impicat un pic ,acum doar pentru el“, este de părere Sorin Pop.

Conform datelor oficiale de la alegerile locale din 2020, pe care le găsiți AICI, situația a fost următoarea: actualul primar Florin Bucur a obținut 1.958, adică 41,08%, pe locul al doilea s-a clasat Gerald Bilă Simonis cu 1.523, adică 31,96%, iar pe locul al treilea a fost Cristian Fritz de la USRPLUS, cu 1.043, adică 21,88%.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole