Fostul viceprimar al Timișoarei, Adrian Orza, referitor la HCL-ul buletinul: decizia finală de legalitate a unui HCL o ia un tribunal în contencios administrativ și nu Prefectura

Fostul viceprimar al Timișoarei, Adrian Orza, a declarat că decizia finală de legalitate a hotărârilor de Consiliu Local prin care șefii Primăriei Timișoara erau obligați să își publice domiciliul și actele de studii, o ia un tribunal în contencios administrativ și nu Prefectura.

Să explicăm procedurile, spune Adrian Orza.

“Prefectura , daca crede ca un HCL nu e legal, cere mai intai autoritatii care l-a emanat sa il revoce. Candva se chema acest fapt, recurs gratios. Consiliul Local in cauza va trebui sa rediscute repectivul HCL in sedinta publica si sa il supuna din nou la vot, daca se mentine sau nu. Din experienta mea indelungata va spun ca toate hotararile de acest fel SE MENTIN, fapt ce duce ca decizia finala de legalitate sa o ia un tribunal in contencios administrativ si nu Prefectura. Sunt curios daca actualul CL va mentine hotararea? Ce decizie va lua instanta? Fac o predictie: Din punctul meu de vedere decizia instantei e previzibila, avand in vedere cate eforturi, iata!,  se depun ca aceste informatii sa nu fie la vedere pentru ca reactia in lant generata ar fi imensa. Sigur, tot acest episod se va fi incheiat daca primarul ar fi publicat din proprie initiativa ceea ce CL cerea prin HCL. De ce nu a facut-o? E o chestiune care o vom afla, candva, nu prea curand, este de părere fostul viceprimar al Timișoarei”, Adrian Orza.

Prefectura Timiș a decis astăzi că cele două HCL-uri trebuie revocate de către Consiliul Local Timișoara.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole