Firma SuperConstruct amendată cu 28.000 de lei/zi de Primăria Timișoara pentru lucrările efectuate cu întârziere pe strada Grigore Alexandrescu

Primăria Timișoara aplică penalități firmelor cu care are contract pentru întârzierea lucrărilor, a declarat primarul Dominic Fritz într-o conferință de presă.

Am început procedurile de penalizare a două firme pentru lucrările pe care le-a contractat Primăria Timișoara. Unul este contractul pentru reabilitarea Fântânii cu pești și al doilea este contractul pentru strada Grigore Alexandrescu. De ce ne-am hotărât să aplicăm penalități?“, anunță primarul Timișoarei.

Șantierul de la Fântâna cu pești blocat de o firmă apropiată de șeful PNL al CJ Timiș, Alin Nica

La Fântâna cu pești și știu că mulți timișoreni sunt revoltați că aceste lucrări nu avansează, eu sunt la fel de revoltat ca și ei. Contactul a fost semnat în iunie 2019, iar firma care a câștigat acest contract, puteți să citiți în presă că este una cu pedigri liberal, și-a asumat că va finalizat lucrarea în 12 luni. Atunci lucrările au fost sistate de fostul primar presupun că era campanie electorală și nu dorea acest șantier, sau știa ceva ce nu am știut eu despre seriozitatea acestei firme. Acum suntem în mai 2022, anul trecut am dat ordinul de începere pentru Fântâna cu pești, dar din păcate așa cum poate vedea tot orașul firma nu a mai avansat și de săptămâna trecută am intrat într-o etapă de penalizări, suntem 3.500 de lei/zi și fiți siguri că ne vom lupta cu toate mijloacele pentru a finaliza acest șantier. Înțelegem că sunt firme cu dificultăți sau sunt probleme acolo unde sunt construcții, dar ce e prea mult e prea mult și acolo unde credem că avem de-a face cu rea credință sau chiar cu sabotaj, acolo vom acționa ferm“, a spus Dominic Fritz.

Buletin de Timișoara a scris în două rândul despre faptul că șantierul de la Fântâna cu pești este ținut blocat de firma JDA Consult, apropiată de șeful CJ și PNL Timiș, Alin Nica, așa cum puteți citi AICI și AICI.

Șantierul de pe strada Grigore Alexandrescu

Avem o situație asemănătoare și pe Grigore Alexandrescu, unde în iunie vom avea recepția lucrărilor, deci acolo am putut măcar să duce proiectul la sfârșit, dar vă amintesc că și acolo au fost sistate tot în campania electorală, am deblocat proiectul apoi, care și el în sine avea probleme, de atunci am dat tot felul de prelungiri acestei firme, iar termenul de finalizare a fost decalat până în august 2021, dar firme ne-a notificat că au finalizat în octombrie 2021, deci au avut 55 de zile de întârziere și o vom penaliza cu 28.000 de lei pentru fiecare zi de întârziere, asta înseamnă o sumă totală de 1,5 milioane de lei“, a menționat primarul Timișoarei.

Lucrarea de pe strada Grigore Alexandrescu a fost câștigată de către firma SC SuperConstrcut SRL, abonată la lucrări publice fie că vorbim despre drumuri județene sau ale primăriei Timișoara.

Valoarea contractului a fost 5.591.661 lei (fără TVA), respectiv 6.654.077 lei cu TVA, iar lucrările au fost început pe vremea fostului primar Nicolae Robu.

Apelul primarului către firme

“Aș vrea ca aceste penalități să fie luate în serios de toate firmele care au contracte cu Primăria Timișoara. Suntem înțelegători poate peste ceea ce ar fi normal, dar nu voi mai accepta ca o firmă să vină la o licitație, să oferteze un preț mic ca să câștige această licitație, cu asumarea să finalizeze lucrarea până la o anumită dată, și apoi să spună, na această asumare a fost doar așa de păcăleală. Asta este concurență neloială, că poate altă firmă ar fi câștigat licitația și s-ar fi ținut de calendar și de aceea nu vom mai accepta astfel de întârzieri și recomand ca doar firme care vor să finalizeze lucrările în termenele asumate să vină la licitație“, a completat Dominic Fritz.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole