Dominic Fritz: valoarea reparațiilor la școli se ridică la aproape 4 milioane de lei. Primarul acuză dezinformările

Dominic Fritz a anunțat, în prima zi de școală, că Primăria Timișoara a plătit din bugetul local, în perioada ianuarie-septembrie, 28,8 milioane de lei pentru investiții în școli și reparații de aproape 4 milioane de lei.

“Zeci de mii de elevi și profesori din Timișoara au revenit azi la școală și m-am întâlnit cu câțiva dintre ei la Școala Generală nr. 6, unde am fost invitat. Înțeleg frustrarea părinților că multe școli arată cum nu trebuie în secolul 21 și știu că aproape toate din cele peste 300 de corpuri de clădiri au nevoie de investiții și reparații. Le-am început. Alte informații apărute în spațiul public sunt dezinformări.  În perioada ianuarie-septembrie 2021, Primăria Timișoara a plătit din bugetul local 28,8 milioane de lei pentru investiții în școli, iar valoarea reparațiilor efectuate în acest an se ridică la aproape 4 milioane de lei“, a transmis Dominic Fritz.

Primarul a prezentat o listă cu obiectivele finalizate.

“Printre lucrările finalizate, care vor fi recepționate în această toamnă se numără: reabilitarea termică a fațadei Grădiniței PP27, reabilitarea termică a fațadei Școlii Generale nr. 2, reabilitare termică termică a fațadei Școlii Generale nr. 24, reabilitarea fațadei Colegiului I.C. Brătianu, Piața Huniade. Mai avem lucrări de investiții și la Școala Generală nr. 25, la internatul Liceului Henri Coandă, construcția unui nou campus școlar al Liceului Teoretic Nikolaus Lenau, în zona Oituz, reabilitarea fațadei aceluiași liceu din zona Piața Unirii și reabilitarea clădirii de pe Regele Carol.  Avem în acest moment șantiere la sala de sport de la Liceul Tehnologic Auto, la acoperișul și interiorul cantinei la Colegiul Tehnic Henri Coandă“, spune primarul Timișoarei.

Se asfaltează curțile școlilor

“Asfaltăm curțile și aleile la: Liceul Tehnologic Azur, Liceul de Arte, Liceul Tehnologic Auto, Liceul de Artă Ion Vidu, Colegiul Tehnic Henri Coandă, Școlile Generale 6 și 16 și la Grădinițele PP11, PP28, PP32, PP45, PP53.  Am remediat în această vară și problemele cu conductele de alimentare cu apă rece și încălzire la Liceul Azur și se repară gardul la terenul de sport de la Școala Generală 16. Pe fonduri europene a început construcția unei noi creșe în zona I. I. de la Brad,  reabilităm clădirea Colegiului Tehnic Emanuil Ungureanu, extindem Grădinița PP33 și multe alte proiecte. Doar prin dialog și deschidere vom rezolva cele mai mari probleme ale sistemului educațional timișorean“, își încheie mesajul Dominic Fritz.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole