Două eleve din Timișoara, câștigătoare la competiția internaționale “Apa pe care ne-o dorim”

Două eleve din Timișoara se numără printre cei șapte câștigători ai concursului internațional de creație artistică pentru copii și tineri „Apa pe care ne-o dorim”, organizat de Rețeaua Internațională a Muzeelor Apei, o inițiativă a programului Hidrologic Internațional al UNESCO.

Cele două eleve, Mara Bugan, 9 ani, de la Școala Gimnazială nr. 18 și Patricia Ahmadi, 7 ani, de la Colegiul Naţional Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara au fost printre cei 89 de finaliști selectați în finala competiției internaționale, derulată prin 23 de muzee afiliate rețelei. Lucrarea Marei Bugan, Apa este Viață, s-a clasat pe primul loc la categoria videoclip, vârsta 6-12 ani, la egalitate cu lucrarea lui Diao Lehan, din Hangzhou, China. Clipul Marei este o poveste autentică, spusă pe un ton hazliu, despre pericolul poluării și despre cum îi putem face pe cei din jurul nostru să fie mai responsabili cu natura. Mama-Apă, lucrarea Patriciei Ahmadi, este câștigătoarea categoriei desen, 6-12 ani. „Precum o Mamă, Apa se îngrijește de toate viețuitoarele pământului” ne spune autoarea acestei lucrări, ce emoționează prin profunzime și armonie.

Numeroși copii și tineri talentați s-au înscris în acest concurs cu desene, videoclipuri, fotografii, cântece și alte lucrări, tema ediției 2021 fiind „Apa, moștenirea noastră de preț, și obiectivele de dezvoltare durabilă”. Adevărați ambasadori ai apei, tinerii artiști au redat dintr-o perspectivă multiculturală și prin tehnici și mijloace de expresie diverse, natura fragilă a apei și imperativul, universal valabil, de a proteja această resursă fundamentală vieții. Lucrările selectate în finala concursului sunt prezentate în expoziția digitală online #TheWaterWeWant: http://thewaterwewant.watermuseums.net/. Etapa locală a concursului „Apa pe care ne-o dorim” s-a derulat prin Centrul educațional Aquapic,  admis în rețeaua WAMU-NET din anul 2019 și aflat la prima participare în această competiție.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole