UVT va începe noul an universitar cu prezență fizică

Universitatea de Vest din Timișoara vrea ca în anul universitar următor, 2021 – 2022, să reia în totalitate activitățile cu studenţii în spațiile universitare, la toate nivelele de studii, pentru activităţile didactice teoretice şi practice, ca și pentru evenimentele alternative şi toate celelalte programe desfășurate în spațiile UVT.

Universitatea de Vest din Timișoara a decis să pregătească organizarea tuturor activităților didactice aferente anului universitar 2021-2022 cu prezență fizică, în spațiile de învățământ ale instituției. În situația în care legislația în vigoare la momentul respectiv va presupune alt mod de desfășurare a procesului educațional, decizia va fi adaptată în consecință.

Universitatea de Vest din Timișoara este una dintre primele comunități universitare din România care a promovat mesajul de încurajare a vaccinării anti-Covid-19, încă din luna ianuarie, când au debutat acțiunile Ministerului Sănătății pentru vaccinarea pe scară largă. Mai mult, comunitatea noastră s-a remarcat prin ponderea foarte ridicată a personalului vaccinat, acum cu o pondere de peste 75%. În acest context, având în vedere imperativul de a proteja sănătatea cadrelor universitare și a cercetătorilor, a studenților și familiilor acestora, considerăm esențial să continuăm promovarea mesajului pro-vaccinare și în perioada verii, până la începerea noului an universitar, pentru ca procentul studenților și cadrelor lor universitare vaccinate să fie cât mai mare posibil, astfel ca să se elimine cvasi-total riscul de transmitere a noului coronavirus.

Rectorul UVT, Prof.Univ.Dr. Marilen Gabriel Pirtea: „Ne dorim cu toții să revenim în amfiteatre, în săli de seminare și laboratoare, în spațiile de evenimente, pentru că doar acolo este posibilă interacțiunea nemediată și implicarea studenților și mentorilor lor într-o comunicare directă, atât de necesară educației din universitate. Din septembrie, revenim cu totul la formatul clasic în care funcționează cele 11 facultăți ale UVT.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole