Dominic Fritz: la Cinema Victoria din Bălcescu vom vedea din nou film, după o pauză de 30 de ani

Primăria Timișoara a finalizat lucrările de reabilitare a Cinema Victoria în luna februarie a acestui an, după investiții de 9,3 milioane de lei fără TVA.

Acum, timișorenii sunt invitați la Gala Festivalului Filmului European, după cum anunță primarul Dominic Fritz.

“Pe ecranul acesta, peste două zile vom vedea din nou film. După o pauză de vreo 30 de ani. Cinema Victoria din Bălcescu este gazda evenimentului Gala Festivalului Filmului European, organizat de Institutul Cultural Român, cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene în România, EUNIC România și Primăria Timișoara împreună cu Centrul de Proiecte Timișoara. Așadar, în 10 mai, de la ora 19,00 ne vedem la film: ”Numere”, în regia lui Oleg Sentsov, un film actual despre Ucraina, război și valorile europene în care credem. (detalii în primul comentariu) Mă bucur că Timișoara a fost aleasă gazda galei festivalului de film, în preambulul anului Capitalei Europene a Culturii. Infrastructura culturală atrage evenimente de bună calitate. De aceea, investițiile municipalității în sectorul cultural sunt anul acesta de peste 110 milioane lei.  Victoria împreună cu celelalte cinematografe vor fi administrate de Centrul de proiecte și creșterea echipei de acolo cu oameni noi care să gestioneze evenimente culturale și să administreze aceste spații devine obligatorie. Fără personal de specialitate aceste clădiri vor rămâne doar niște ziduri frumos reabilitate, dar fără oameni și fără viață“, a spus Dominic Fritz.

Jurnal de virus, la Biblioteca UPT

Expoziția itinerantă „Jurnal de Virus” (Virus Diary), un proiect conceput și dezvoltat de Dan Perjovschi, va avea un dublu vernisaj la Timișoara, în data de 20 mai. Evenimentul începe la…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole