FOTO. Au fost finalizate lucrările de reabilitare la Cinematograful Victoria. Dominic Fritz: vom continua să ascultăm vocea comunității

Infrastructura culturală a Timișoarei se va îmbogăți cu aproape 1.600 de locuri în anul în care orașul va deține titlul de Capitală Europeană a Culturii, după ce cinci foste cinematografe vor reintra în circuit.

Cinema Victoria, Cinema Dacia, Cineva Studio, Cinema Timiș și Cinema Freidorf vor găzdui proiecții de filme, concerte și expoziții anul viitor când Timișoara își va exercita titlul de Capitală Europeană a Culturii.

Primul dintre ele – Victoria – cu o capacitate de 200 de locuri este gata de recepție.

“Am ținut să implicăm comunitatea artistică locală încă din momentul lucrărilor de reabilitare a fostelor cinematografe. Sunt locuri încărcate de memorie pentru mulți timișoreni, locuri cărora le putem da o nouă viață doar cu ajutorul comunității și specialiștilor locali. Astfel, la Cinema Victoria, primul care reintră în circuitul artistic, am ascultat sugestiile venite din partea operatorilor culturali, iar rezultatul este pe măsura așteptărilor acestora. Vom continua să ascultăm vocea comunității și la Timiș, Dacia, Studio sau Freidorf, pentru că aceste săli nu sunt ale primăriei, sunt ale timișorenilor. În paralel, am lucrat și la o strategie de punere în valoare a acestor spații culturale noi și pentru dezvoltarea de conținut împreună cu operatorii culturali locali. Iar primele rezultate le vom vedea încă din acest an”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Cinema Victoria va fi, după obținerea tuturor avizelor necesare, primul cinematograf deschis publicului și care va reflecta strategia la care Centrul de Proiecte al Primăriei Timișoara a lucrat în ultimele luni.

Sala este dotată cu 200 de locuri, ecran retractabil, montat la sugestia operatorilor culturali locali, sistem de sonorizare pentru filme, concerte sau piese de teatru.

Lucrările au început în 2019. A fost nevoie de o reabilitare completă înainte de introducerea în circuitul socio-cultural. S-au efectuat lucrări de reabilitare a imobilului, care au vizat rezistența construcției, fațadele exterioare, modernizarea instalațiilor, renovări, lucrări la camera de proiecție, lobby, grupurile sanitare, montare placaje, scaune.

Costurile s-au ridicat la suma de 9,3 milioane de lei fără TVA.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole