Primăria Timișoara alocă 15 milioane euro pentru Programul Capitală Europeană a Culturii 2023

Primăria Municipiului Timișoara alocă 15 milioane euro – 6 milioane euro în 2022 și 9 milioane euro în 2023, pentru susținerea Programului Naţional „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” .

În aceste sume sunt incluse finanțările necesare tuturor structurilor cu rol de implementare: Centrul de Proiecte Timișoara, instituțiile publice de cultură din subordinea Consiliului Local Timișoara și Asociația Timișoara 2021.

“Vom finanța prin procedură prioritară proiectele cuprinse în Programul Cultural Timișoara 2023 actualizat și vom lansa apeluri deschise pentru consolidarea și îmbogățirea acestuia. Primăria Municipiului Timișoara a dat în administrare, către Centrul de Proiecte Timișoara, un segment de 1390mp din Bastionul Theresia, pe o perioadă de 5 ani. Scop: deschiderea și activarea acestor spații pentru cultură. Vom lansa un apel deschis pentru operatori care să propună programe culturale curatoriate pentru spațiile de la Bastion administrate de Centrul de Proiecte“, se arată într-un comunicat al CP.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole