Dominic Fritz inițiază o campanie de strângere de fonduri pentru a sprijini orașul Cernăuți

Primarul Timișoara, Dominic Fritz, a anunțat inițierea unui comitet local de solidaritate cu Ucraina, prin care vor fi coordonate și facilitate eforturile comunității timișorene de sprijin umanitar.

“Comitetul va coordona o campanie de strângere de fonduri pentru a sprijini orașul Cernăuți și pentru organizarea de acțiuni de ajutorare a populației afectate de război. Organizațiile care vor să se implice în acest grup pot să ne contacteze pe adresa de email timisoara.pentru.ucraina@gmail.com. Mâine dimineață va avea loc o primă întâlnire a acestui comitet și vom reveni cu modalitățile în care populația se poate implica“, transmite primarul Dominic Fritz.

Unul dintre orașele înfrățite cu Timișoara este Cernăuți, localitate aflată în zona de sud a Ucrainei. Primarul Dominic Fritz este în contact cu primarul din Cernăuți, care i-a cerut, deja, sprijin sub formă de echipamente de protecție civilă de la Timișoara.

“Pentru Timișoara, primul oraș eliberat de comunism, acest atac asupra Ucrainei este un atac asupra libertății noastre, a tuturor. Este momentul în care trebuie să ne apărăm valorile timișorene și europene. O putem face prin fapte concrete. Trăim vremuri îngrozitoare, dar precum orice moment dificil și acesta este un test pentru umanitatea noastră și spiritul nostru solidar. Sunt ferm convins că Timișoara îl va trece, așa cum a făcut-o, din nou și din nou, în istoria sa”, spune Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei mai transmite un mesaj emoționant, primit din partea omologului său din Cernăuți, Roman Klichuk:

”Îi vom înfrânge cu inimile noastre fierbinți și victoria va fi a noastră. După ce totul se va termina, ne vom întâlni în orașul liber, Cernăuți”.  

Recomandările noastre

Cele mai citite articole