Dominic Fritz, despre comasarea alegerilor: PSD și PNL nu știu cum să-l bată pe Fritz – sunt pregătit să mă duc în fața electoratului și în iunie și în septembrie, pentru mine personal nu-i absolut nicio problemă

Primarul Timișoreni, Dominic Fritz, a anunțat, miercuri, într-un interviu la Radio Timișoara FM, referitor la comasarea alegerilor că este gata oricând să dea ochii cu electoratul.

Păi, în primul rând e absurd că noi sunt acum în februarie și vorbim despre ce se va întâmpla la începutul lui iunie și încă nu știm astăzi dacă vor fi sau nu alegeri locale în iunie. Asta pentru o țară care se vrea democratică este ridicol și sunt politicos cu acest cuvânt. Deci, de principiu, eu nu am o problemă să fie alegerile locale și europarlamentare în același timp, deși cred că ar merita țara o discuție separată despre direcția europeană a țării și despre ce se întâmplă în fiecare oraș și comună, dar în fine. Dar, această decizie nu poate fi luată cu câteva luni înainte în funcție de cum stau în sondaje anumite partide care au puterea de a decide. Asta este partea antidemocratică. Democrație înseamnă că noi toți stabilim niște reguli ale jocului și în cadrul acestor reguli noi toți avem aceeași șansă să convingem să voteze cu noi sau cu altcineva. Dacă tu începi să faci aceste reguli în funcție de cum te avantajează pe tine și folosești puterea ta ca să schimbi regulile jocului pentru că tu speri că în cazul acesta primarii PNL o să mai tragă rezultatul la europarlamentare în sus și domnul Ciucă va avea mai multă putere, asta nu mai este democrație. Pentru mine personal nu-i absolut nicio problemă să mă duc în fața electoratului în iunie sau septembrie, eu oricând sunt gata să vorbesc despre rezultate, despre Timișoara, despre viziunea noastră despre Timișoara, despre ce a făcut echipa mea în ultimii trei ani, dar pentru noi ca țară nu este sănătos că acum la PSD și PNL le este frică să confrunte cu poporul, acum să caute o variantă prin care să meargă împreună în alegeri, inclusiv în spațiul public se discută deja de un candidat comun în Timișoara pentru că vai de mine altfel cele două partide mari nu știu cum să-l bată pe Fritz, acolo de fapt este problema pentru că cu siguranță românii au multe frustrări, multe probleme, creșteri de prețuri, pe care nu putem să le oprim cu tot felul de deal-uri între Ciucă și Ciolacu. Dacă era un calcul economic, de ce nu s-a calculat în august, acum e mai scump? De ce nu au stabilit în septembrie? E ipocrit să spui acum că democrația e prea scumpă și de aceea trebuie acum să comasăm alegerile. E evident că PNL vrea această comasare deoarece guvernarea e atât de proastă și oamenii sunt atât de supărați că acest partid care se vrea de dreapta acum a devenit chelnerul PSD și se folosesc de puterea primarilor să mai tragă puțin scorul în sus“, a spus Dominic Fritz.

Reamintim că ministrul Transporturilor și prim-vicepreședinte al PSD, Sorin Grindeanu, a declarat zilele trecute la Realitatea Plus că:

“Timișoara trebuie să scape de Fritz. Timișoara ca și Bucureștiul trebuie să scape de aceste experimente și sunt lucruri pe care ar fi bine să le facem și să venim cu oameni care sunt în stare să ducă înainte aceste orașe și să aibă proiecte“, a spus Sorin Grindeanu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole